Поділитись:

"Луцькводоканал" не має коштів на боротьбу зі смородом

Середа, 02 серпня 2017, 15:37

Попри те, що причини поширення смороду в Луцьку давно з'ясовані, вони досі не усунені.

Про це йшлося під час наради в облдержадміністрації, – повідомляє НСТУ "Нова Волинь".

Лучанам досі дошкуляє неприємний запах. Причини з'ясували, однак усунути проблему поки не вдається.

Зокрема, утилізацію мулу на очисних спорудах "Луцькводоканал" обіцяє виконати аж у третьому кварталі 2020 року. Мотивує це нестачею коштів. Орієнтовна вартість будівельних та монтажних робіт і необхідного обладнання – майже 5 мільйонів гривень. Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик запропонував виділити цю суму з міського бюджету.

"Що таке 3-5 млн, коли є перевиконання 40 млн? Я не розумію цієї позиції… Або вони щось роблять, або ми робимо подання прокурору і нехай пояснюють там", – зазначив голова ОДА.

Зі слів начальника державної екологічної інспекції в області Олександра Ткачука, "Луцькводоканал" частину приписів виконав, але основні приписи щодо запахів досі залишаються не виконані.

Триває будівництво очисних споруд в селах Княгининок та Гірка Полонка. Їх мають завершити до кінця року. Наразі вдалося припинити зливання в заборонених місцях нечистот із цехів м'ясопереробних підприємств. Поблизу території Гнідавського цукрового заводу вдалося усунути неприємний запах. Однак не вирішеним залишається питання щодо очисних споруд ТзОВ "Фортранс".

Надрукувати
мітки:
коментарів