Поділитись:

На Волині зафіксували температурний рекорд

Середа, 02 серпня 2017, 16:30

На метеостанції "Світязь" 01 серпня синоптики зафіксували абсолютний максимум для Волині – температура повітря сягнула 37 °C у тіні.

Це рекорд за останні 50 років спостережень, – повідомляє НСТУ "Нова Волинь".

Причиною небувалої спеки на Волині синоптики називають надходження гарячого сухого циклону з Північної Африки. Останні кілька днів стовпчик термометра удень сягав позначки 33-37 °C. За правилами метеорологів, температура повітря вимірюється у тіні. Відтак на сонці волиняни помічали, що ртутний стовпчик піднімався далеко за 40 °C.

Як розповіла черговий синоптик Алла Адамська, гаряче волинянам буде ще довго. І хоч у найближчі дні спека дещо спаде, але буде спекотно: 29-34 °C. Синоптики сподіваються на появу купчастих хмар, подекуди можливі короткочасні грозові дощі.

Зі слів лікаря виїзної бригади обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Ірини Анекушиної, у зв'язку з аномальними для Волині погодними умовами на 20 % збільшилась кількість викликів "швидкої допомоги". Особливо страждають люди літнього віку та хворі із гіпертонічними розладами. За таких умов медики радять контролювати свій артеріальний тиск, не виходити на вулицю з 12 до 16 вечора і вживати достатню кількість рідини – до 2-х літрів на день.

Лікарі також закликають не вживати спиртного і особливо уважно стежити за дітьми на водоймах. Адже кількість відпочивальників на річках і озерах, а відтак і нещасних випадків із ними, у спекотну погоду збільшується.

Надрукувати
мітки:
коментарів