Поділитись:

До 2019 року Україна відмовиться від антрациту

П'ятниця, 04 серпня 2017, 12:18
До 2019 року Україна відмовиться від антрациту

Уряд України планує до кінця 2019 року відмовиться від вугілля антрацитової групи.

Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, – повідомляє "Урядовий портал".

Міністр зазначив, що вже почали заходи з метою переведення котлоагрегатів з антрацитового на газове вугілля. Зокрема, для заміщення дефіцитного антрацитового вугілля з 2016 року реалізується пілотний проект переведення енергоблоків № 2 та № 5 Зміївської ТЕС ПАТ "Центренерго" на газову групу вугілля. У травні цього року енергоблок № 2 увімкнено в мережу для виконання пусконалагоджувальних робіт, реконструкція енергоблока № 5 триває.

Ігор Насалик повідомив, що Міненерговугілля має чіткий графік переведення енергоблоків на газову групу вугілля і контролює його дотримання, що дасть можливість до кінця 2018 року замістити близько 6 млн тонн антрациту, а до кінця 2019 року відмовитися від вугілля антрацитової групи.

Другий напрямок роботи – збільшення використання власної сировинної бази. Амбітні цілі щодо збільшення власного видобутку на 10 млн тонн дозволять повністю відмовитися від імпорту та забезпечити теплову генерацію вітчизняним вугіллям.

"Реальний сектор, який може забезпечити додатковий обсяг видобутку вугілля, – це державні шахти", – переконаний Міністр.

Для цього, на його думку, є потенціал і можливості за умов належного фінансування заходів з модернізації вугільної галузі. Також Міністр повідомив, що виділені цього року 300 млн грн дозволили запустити нові лави, сумарний видобуток з яких становить близько 5 тис. тонн вугілля на добу.

Надрукувати
мітки:
коментарів