Поділитись:

Як влаштована вентильована фасадна система у ЖК "Яровиця"*

П'ятниця, 04 серпня 2017, 15:00
Як влаштована вентильована фасадна система у ЖК

Вимоги до якості життя за останні роки істотно зросли. При купівлі квартири у новому будинку власники хочуть, аби їхнє житло було теплим узимку і прохолодним влітку, аби стіни не вбирали вологу.

У будинку з вентильованим фасадом можна відчути переваги сприятливого мікроклімату і заощадити на обігріванні й кондиціонуванні житла. Саме тому забудовник ЖК "Яровиця" для підвищення теплового захисту новобудови використовує ефективну систему вентильованого фасаду.

Навісний вентильований фасад – технологія виконання фасаду, що склаєдається з облицювальних матеріалів, які кріпляться на сталевий оцинкований каркас до несучого шару стіни або до монолітного перекриття.

Як влаштована вентильована фасадна система у ЖК

Завдяки проміжку між облицюванням і стіною вільно циркулює повітря, яке прибирає конденсат і вологу з конструкцій.

За проектом для ЖК "Яровиця", у системі використовуються металеві касети (товщина металу 0,7мм ) з відкритим типом кріплення (об'ємна металева панель із відбортованими з чотирьох сторін полками і відігнутими назовні фланцями). При монтажі між сусідніми касетами утворюються вертикальні і горизонтальні шви шириною 20 мм.

Як влаштована вентильована фасадна система у ЖК

При виробництві фасадних касет використовується гарячеоцинкований метал з полімерним покриттям:

Як влаштована вентильована фасадна система у ЖК

  1. метал
  2. цинк (не менше 275 г / кв. м)
  3. антикорозійний склад
  4. грунт
  5. полімерний шар
  6. лак

Всі елементи кріплення вентильованої фасадної системи є універсальними, що дозволяє вирішувати складні архітектурні та конструкторські завдання від класичних до ультрасучасних.

Для додаткового утеплення стін будівлі до стіни за допомогою тарілчастих дюбелів кріпиться мінераловатний утеплювач. При цьому величина проміжку між утеплювачем і фасадом будівлі не повинен бути меншим ніж 40 мм. Це дозволяє потокам повітря циркулювати між облицювальним матеріалом і утеплювачем, висушуючи шар утеплювача в разі потрапляння на нього вологи. Повітряний проміжок між стіною і декоративною панеллю значно зменшує тепловіддачу будівлі. Задля запобігання видування волокон з утеплювача він накривається волого-вітрозахисною, паропроникною мембраною (плівкою). У нашому випадку використовується базальтова вата фірми ТЕРМОЛАЙФ (товщина – 100мм) з негорючою мембраною зі скловолокна.

Як влаштована вентильована фасадна система у ЖК

Система сприяє збереженню тепла в приміщенні, перешкоджає появі вогкості і істотно зменшує кількість будівельного матеріалу, необхідного для зведення стін будівель, що веде до економії коштів при будівництві, полегшення всієї споруди і можливості збільшення поверховості будівлі.

Надрукувати
мітки:
коментарів