Поділитись:

Усі на "Бандерштат": що думають лучани про фестиваль (фото)

Субота, 05 серпня 2017, 21:00
Усі на

Усі на

Одинадцятий рік поспіль фестиваль українського духу "Бандерштат" збирає тисячі людей у Луцьку. Найпотужніші музичні гурти, гутіркові та літературні сцени, майстер-класи, спортивні розваги, ярмарки – масштаби заходу просто вражають! Окрім гостей з усіх областей України, на це патріотичне дійство з'їжджаються чимало гостей з-за кордону.

А що думають про "Бандерштат" самі лучани, чи відвідують фестиваль і підтримують його ідеї, "Конкурент" запитав у містян.

Ангеліна, Максим і Саша:

Усі на

На "Бандерштат" підем. Раніше не бували. Трохи сумно, що не буде нічних сцен, як минулого року. Сподіваємось на хорошу музику. А ще кажуть, що серед спонсорів цього року – "Книгарня Є", тому, може, будуть якісь конкурси. Це теж великий плюс. Ночувати не плануємо, бо самі луцькі, тим більше немає нічних сцен, тому немає сенсу. Дуже хочемо, щоб наступного року нічні сцени повернули! І не треба будувати якийсь міст, щоб в інше місце перебратися, тому що це дуже дивно. Краще б повернули на старе місце, тому що ближче і зручніше.

Андрій:

Я не піду. Не був жодного разу. Чув про нього, новини читав, але... Взагалі, якщо щось робиться, це добре, бо сумно жити теж не хочеться. Хоч якась радість.

Марія:

Усі на

Ми не йдемо. Не були ніколи. Я сама не з Луцька, але мені здається, що це хороша перспектива для Луцька в туристичному плані. Хотіли ж переносити в Київ, як я знаю, після ювілейного фестивалю. Мені здається, що добре, що цього не здійснили, тому що Луцьк, на мою думку, дуже привабливе в туристичному плані місто. І хоча б під час таких подій, як Food Fest і "Бандерштат" йому якось дають розвиватися і туристи з усіє країни мають змогу побачити наше місто. Тому я тільки "За". Я дуже щаслива, що він відбувається в нашому місті.

Катя:

Усі на

Звичайно, підемо. Це вже п'ятий рік в мене. Мені дуже подобається цей фестиваль, по-перше, тим, що це безалкогольний фестиваль. І мені подобається, що там збирається зовсім інша аудиторія, ніж на інших фестах – люди приходять зовсім за іншим. Того року я була на неформальній освіті, зранку теж були цікаві теми, чогось навчалися... Літературні сцени дуже цікаві. Музичні гурти – багато українських, що мені дуже подобається. На інших фестах часто запрошуються закордонні гурти, а на "Бандерштаті" просувають своє, українське. Цього року буде велика зміна – це нова територія, дуже чекаємо, аби побачити, що це буде. Також цього року три паралельні сцени. Це нормальна практика, коли людина обирає, на яку сцену йти, але часом це не зручно, тому що не встигаєш, коли хочеш потрапити на декілька гуртів, а вони паралельно. Але має бути цікаво. Так само мені подобається, що там є спорт, ярмарка. Класно, що "Бандерштат" – це сімейний фестиваль, багато приходять з дітьми. Це теж така "фішка" особлива.

Оля:

Усі на

Ми не підем на "Бандерштат". Раніше теж не були. Ми знаємо, що це за фестиваль, але таку музику не слухаємо. А про інші події, які там відбуваються, якщо чесно, то і не знаємо.

Катя:

Я не піду. Я знаю, що це за подія. Моя дочка дуже задоволена, що він у Луцьку.

Юля і Максим:

Усі на

Звичайно, йдем! Ходимо щороку. Я минулого року була, перед тим не була. Минулого року було 10-річчя, і це було дуже масштабно, як на мене. Взагалі на такому фестивалі головне, як на мене, – це компанія, тому що фестиваль безалкогольний, всі такі свідомі, патріотичні і це мені дуже подобається. Змінюється масштаб фестивалю, він стає більшим і розвивається. Цього року це взагалі дуже цікаво, я не можу уявити... Нас турбує найбільше сонце, надіємось дуже на парасольки. Будемо залишатись в наметовому містечку, хоч самі з Луцька.

Надрукувати
мітки:
коментарів