Поділитись:

У січні місцеві бюджети Волині отримали понад 10 мільйонів гривень за землю

Понеділок, 15 лютого 2016, 12:08
У січні місцеві бюджети Волині отримали понад 10 мільйонів гривень за землю

За перший місяць 2016 року місцеві бюджети Волинської області поповнилися на 10,6 мільйона гривень завдяки надходженню плати за землю.

Як повідомили у прес-службі ГУ Держгеокадастру у Волинській області, з цієї суми 2,9 мільйона гривень - орендна плата та 7,7 мільйона гривень - земельний податок.

"Плата за землю у повному обсязі спрямовується до місцевих скарбниць, і той факт, що у першому місяці року вже отримано понад 10 мільйонів, дає змогу оптимістично оцінювати можливий обсяг надходжень у 2016-му", - розповідає в.о начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко.

"Очікується, що сума цього платежу як мінімум дорівнюватиме минулорічним показникам. Ці кошти відчутно допоможуть громадам у вирішенні низки питань розвитку інфраструктури чи соціальної сфери", - каже він.

Нагадаємо, за підсумками 2015 року місцеві бюджети отримали 160,7 млн грн плати за землю.

Довідка: плата за землю справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Платниками податку є: власники земельних ділянок, земельних часток (паїв); землекористувачі. Базою оподаткування є нормативна грошова оцінка земельних ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до порядку, встановленого цим розділом, а також площа земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких не проведено.

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024