Поділитись:

Політолог на "Бандерштаті" пояснив, чому Україна за роки незалежності "не вийшла в люди"

Субота, 05 серпня 2017, 16:18

Політолог Микола Давидюк розповів, що Незалежна Україна насправді мала велику залежність від Росії, що і стримувало її розвиток.

У політолога Миколи Давидюка поцікавились, чому Україна за роки своєї незалежності "так і не вийшла в люди", як Польща, і як здолати олігархічний монополізм, який не дає розвиватись. Про це говорили 5 серпня під час гутірок "Бандерштату".

Він відповів, що навіть незважаючи на війну з Росією, багато політиків досі літають по 5-6 разів на тиждень до Москви, адже більшість із них заробили гроші саме на відносинах з Росією.

Також політолог пояснив гальмування розвитку незалежної України й тим, що була велика залежність від Росії, і навіть кандидатури президентів та міністрів України погоджувалися в Москві.

"Зараз ми почали відриватись від Росії і важливо щоби ми не повернулись назад. Ще ми від'єднали наш медіапростір, інтернет, ми почали соцмережі від'єднувати", – сказав Микола Давидюк.

Політолог вважає, що ма маємо всі шанси наздогнати утрачений розвиток, адже можливості в нас колосальні.

"Чи можемо ми наздогнати це? В нас можливості просто колосальні, наші айтішники в Польщі задають тон. Не чіпайте бізнес, вони самі наповнять бюджет держави, а держава нехай будує дороги", – сказав він.

"Треба йти й завойовувати міжнародні ринки і треба рухатись вперед", – сказав Микола Давидюк.

Що ж до олігархічної монополії, то політолог переконаний, що їм не варто давати доступ до бюджетних грошей, з яких вони фінансують свої "партії і телевізор", а для цього не варто голосувати за кандидатів у Верховну Раду від олігархів.

Надрукувати
мітки:
коментарів