Поділитись:

Моя нога змінила моє життя, - паралімпійський чемпіон Демчук

Неділя, 06 серпня 2017, 16:26
Моя нога змінила моє життя, - паралімпійський чемпіон Демчук

Фехтувальник Андрій Демчук, який свою перемогу на паралімпійських іграх у Ріо присвятив загиблим в АТО воїнам, закликав долати свої страхи та використовувати кожен день для втілення своїх цілей та мрій.

Він виступав під час гутірки на фестивалі "Бандерштат" 6 серпня.

Андрій народився із вадою стопи. У підлітковому віці проблема постала гостро.

"Якось лікар сказав: та нащо вона тобі, візьми і викинь її. Мама в сльози, а я задумався, бо нога мене мучила", - зазначив Демчук.

Спортсмен каже, що почувши ці слова дещо зрадів, адже побачив метод вирішення проблеми, яка йому надокучала. Каже, був страх отримати незручний протез, попри це пішов на операцію.

"Через чотири місяці вже став на перший протез. У перший день пішов до дівчини, натер до крові ногу. Зрозумів, що не все так гладко буде", - згадує спортсмен.

Пізніше він знайшов себе у спорті та досяг найвищих висот у професії. Паралімпієць каже, що паралімпійські тренування, змагання вже давно набули рис здорового професійного спорту. Тут не так багато реабілітації, а є бажання перемогти, стати чемпіоном.

"Ця нога змінила моє життя, але так круто, що я задоволений, що так склалося моє життя. Я гордо ходжу у шортах", - додав Демчук та закликав людей із інвалідністю не замикатися в собі. Зрозуміти, що вони не одинокі. Натомість радить прийти до відділення Інваспорту, які є у кожній області та спитати яким видом спорту зможуть зайнятися.

"Коли ти комусь потрібен, дійсно можуть вирости крила", - каже спортсмен.

Надрукувати
мітки:
коментарів