Поділитись:

Що робити українцям, коли затримують видачу біометричного паспорта

Вівторок, 08 серпня 2017, 18:45

У Державній міграційній службі стверджують, що виготовлення біометричних закордонних паспортів затримують через те, що ДП "Поліграфічний комбінат "Україна" не встигає виготовити документи.

Про це повідомив речник ДМС Сергій Гунько, – пише Європейська правда.

"Поліграфкомбінат не встигає персоналізувати усі документи, які оформлюють у підрозділах Міграційної служби та ЦНАПах. Це через аномально підвищений попит на закордонні паспорти у червні-липні, який не відповідає ані статистиці виїзду за кордон, ані статистиці оформлення паспортів за минулі роки", – зазначив прес-секретар.

За словами Гунька, якщо порівнювати період за червень-липень цього року з аналогічним у 2016-у, то попит виріс більше, ніж удвічі.

"Зараз ми вже спостерігаємо тенденцію до спадання", – сказав речник ДМС.

Прес-секретар стверджує, що ДМС попереджає людей про затримку виготовлення паспортів, і не радить бронювати квитки та житло до отримання документів.

Окрім того, Гунько розповів, що якщо хтось не встигає отримати паспорт і вже має квитки та броні на житло, то можна написати про це на адресу ДМС [email protected] та надіслати копію квитків. Тоді міграційна служба передасть цю інформацію поліграфкомбінату.

"Але тут гарантії ніхто дати не може, тому навряд чи це може бути інструкцією з використання", – наголосив він.

"Це питання не в компетенції Міграційної служби. Ми робимо все вчасно, нам немає чого вже прискорювати. Ми відправляємо дані на поліграфкомбінат "Україна", і зараз, власне, проблема на стадії виробництва", – додав речник ДМС.

Він наголосив, що це тимчасова проблема.

"Ця ситуація є тимчасовою, ми очікуємо, що після зниження попиту на закордонні паспорти до нормального рівня строки видачі також повернуться до планової кількості робочих днів", – сказав він.

Окрім того, люди, які оформлювали біометричний закордонний паспорт у ДП "Документ" розповіли "Українській правді", що їх попередили про затримку видачі документів на 7-10 робочих днів.

Надрукувати
мітки:
коментарів