Поділитись:

Як вступникам-пільговикам перевестися з контракту на бюджет

Середа, 09 серпня 2017, 09:06

Абітурієнти пільгових категорій, які вступили на контрактну форму навчання, вже можуть писати заяви на переведення на місця бюджетного замовлення.

Триває також прийом до ВНЗ через освітні центри "Крим-Україна" та "Донбас-Україна". Про це Укрінформу розповіла керівник фонду "Відкрита політика" Ірина Жданова.

"Освітні центри будуть працювати до 30 вересня. На бюджетні місця в університетах закінчено прийом, тільки на контракт. Але з 8 серпня ті вступники, які пройшли на контракт, можуть писати заяви на ім'я ректорів про переведення на бюджет. Цими пільгами користуються учасники бойових дій, діти учасників бойових дій, переселенці, і зокрема абітурієнти з неконтрольованих та окупованих територій", – сказала Жданова.

Вона додала, що вступники цих категорій до 31 серпня мають написати заяву на ім'я ректора вишу, до якого вони вступили на контрактну форму навчання, про можливість переведення на бюджет.

Зі слів Жданової, імовірність такого переводу велика. Наприклад, тільки для вступників з окупованого Криму цього року для вступу за спрощеною процедурою виділено квоту у розмірі 2 604 місця бюджетного замовлення. Утім, за час вступної кампанії з 29 червня до 26 липня цією можливістю скористалися лише 10 % абітурієнтів з Криму.

Своєю чергою у Міністерстві освіти та науки повідомили, що вступ через центри "Крим-Україна" триває, тож можливість для кримчан вступити до українських університетів відкрита. Остаточні дані стосовно кількості вступників з тимчасово неконтрольованих териорій та Криму будуть відомі наприкінці вересня, після завершення роботи освітніх центрів.

За даними МОН, станом на кінець липня через ОЦ "Крим-Україна" заявки на вступ подали 235 осіб, через ОЦ "Донбас-Україна" – 2 103 особи. У 2016 році кількість вступників через освітні центри становила 1 008 осіб.

Надрукувати
мітки:
коментарів