Поділитись:

Волиняни сплатили за землю майже 177 мільйонів гривень

Четвер, 10 серпня 2017, 11:11
Волиняни сплатили за землю майже 177 мільйонів гривень

На Волині місцеві бюджети отримали на 33 мільйони гривень більше плати за землю.

Про це повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

Протягом січня-липня 2017 року на Волині сплачено 176,8 мільйона гривень плати за землю. Це на 33 мільйони гривень більше проти аналогічного періоду минулого року. Лише 1,7 мільйона гривень додаткових надходжень забезпечено за рахунок фіскальних заходів, в тому числі завдяки залученню до оподаткування потенційних платників.

"За рахунок індексації нормативної грошової оцінки землі до бюджетів громад додатково спрямовано 7,6 мільйона гривень плати за землю. Ще 6,8 мільйона гривень надходжень громади отримали завдяки оновленню, зміні нормативної грошової оцінки земель чи укладанню нових договорів оренди. Збільшення ставок земельного податку, прийнятих органами місцевого самоврядування, та відміни пільг додали 2,7 мільйона гривень", – повідомив в.о. начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Як зазначив посадовець, в ГУ ДФС у Волинській області сподіваються саме на відповідальну громадянську позицію волинян, котрі вже отримали повідомлення-рішення територіальних органів ДФС про нараховану суму земельного податку.

"Майже 300 тисяч волинян-землевласників та землекористувачів отримали повідомлення-рішення про нараховану суму земельного податку. Сума нарахованого їм податку склала 30,8 мільйона гривень. Тож нагадуємо громадянам, що від дати отримання повідомлення-рішення вони повинні протягом 60 днів сплатити зазначені в повідомленні податкові зобов'язання", – підкреслив Віталій Чуй.

У разі сплати земельного податку громадянами-землевласниками та землекористувачами місцеві громади отримають на 11,3 мільйонів гривень плати за землю від фізичних осіб більше, як торік.

Надрукувати
мітки:
коментарів