Поділитись:

В Україні чекають напливу вживаних автомобілів з Німеччини

Вівторок, 15 серпня 2017, 19:35

У Німеччині продовжує розпалюватися скандал навколо дизельних авто і махінацій з показниками шкідливих викидів.

Щоб якось розрядити обстановку і уникнути тотальної заборони на дизельні авто в містах, автовиробники почали пропонувати премії за здані в утиль старі дизельні авто в обмін на нові. Розмір премій досягає від 2000 до 10000 євро, – пише Finance.ua.

Притому, пропонує їх не тільки Volkswagen, а й інші німецькі автоконцерни. Також автовиробники пообіцяли переобладнати п'ять мільйонів дизельних авто для зниження рівня викидів в атмофсеру.

52 % німців схвалюють премії в результаті заміни старих дизельних автомобілів на нові. Лише 30 % виступають проти цієї ініціативи німецьких автовиробників. 48,6 % водіїв дизельних авто підтвердили, що така пропозиція зацікавить їх придбати новий дизельний автомобіль. Такими є результати опитування, проведеного інститутом Insa і опубліковані виданням Bild.

Представник Партії зелених Олівер Крішер застеріг, що ця ініціатива автовиробників призведе до поширення проблеми забруднення навколишнього середовища на бідні країни, зокрема на Африку, оскільки автовиробники не можуть запобігти тому, що старі автомобілі зрештою опиняться за кордоном і далі там будуть використовуватися. Зі слів Крішера, "цинічно ті автомобілі, які тут більше не відповідають стандартам, просто відправляти в інші країни".

Тим часом старі німецькі авто хлинуть не тільки в Африку, про яку згадав Олівер Крішер, але і в Україну. Вітчизняні оператори очікують напливу як нових авто з німецького ринку, від купівлі яких відмовляються в самій Німеччині, так і старих авто.

На хвилі чуток про можливу заборону в'їзду в деякі міста дизельних авто, прагматичні німці взяли курс на позбавлення від старих авто.

І хоча за опитуваннями, лише кожен п'ятий, хто планував змінювати машину, розглядає можливість купівлі електромобіля. Але довіру до дизельних авто в Німеччині сильно підірвано.

Надрукувати
мітки:
коментарів