Поділитись:

У Луцьку на членів виборчої комісії написали заяви в поліцію

Вівторок, 15 серпня 2017, 13:46

На представників "Опозиційного блоку", "Батьківщини", "УКРОПу" та "Народного Фронту", які входять до складу Луцькій міської виборчої комісії, написали заяву у поліцію. Відбувається перевірка.

Про це розповів голова Луцької міської виборчої комісії Леонід Будцев, – пише ВолиньPost.

Із його слів, у комісії виникла нездорова ситуація. Люди просто не ходять на засідання, тому комісія не може розпочати роботу як засідання.

"Для того, щоб залучити цих людей до роботи, я їм телефонував, надсилав смс і направив листи, в яких нагадували про ті статті закону, які вони повинні виконувати", – зауважив Будцев.

Також він заявив, що звернувся в міськийй відділ поліції про вчинення кримінального правопорушення. У заяві йдеться про те, що відповідно до статті 28 Закону України "Про місцеві вибори" всі члени виборчої комісії, беручи на себе повноваження члена виборчої комісії, складають присягу, в якій зазначають про дотримання законодавства та чесне і сумлінне виконання обов'язків.

На жаль, члени комісії не ходять на засідання та ігнорують роботу територіальної виборчої комісії.

Найбільше мають пропусків члени комісії від "Опозиційного блоку", "Батьківщини", "УКРОПу" та "Народного Фронту". Так, зі слів голови виборчкому, представники цих партій в комісії кожного разу мають різні причини відсутності, або взагалі не беруть слухавку.

"У своїй заяві я просив розпочати розслідування та після закінчення направити матеріали до суду", – додав Будцев.

Заяву від Будцева прийняли і зареєстрували в Єдиному журналі обліку заяв та проводять перевірку.

Нагадаємо: у Луцьку зібрали необхідну кількість підписів, аби відкликати п'ятьох депутатів міськради: Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Сергія Булу, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна.

Відповідно до процедури, визначеної законом, підписні листи разом із необхідним пакетом документів передані до Луцької міської виборчої комісії. Як повідомляв голова виборчої комісії Леонід Будцев, процедура відкликання депутатів місцевих рад передбачає залучення до перевірки підписів відділ реєстру виборців та правоохоронних органів. Відтак комісія ухвалила рішення звернутися до цих структур з відповідним проханням. Натомість Артем Запотоцький зазначив, що до сьогодні Луцька міська виборча комісія не змогла зібратись та здійснити перевірку підписів лучан. Самоусунувся від перевірки й міський Державний реєстр виборців. Тому він закликав лучан засвідчити свої підписи.

Надрукувати
мітки:
коментарів