Поділитись:

На Волині зросла сплата податку на додану вартість

Четвер, 17 серпня 2017, 09:47

За підсумками січня-липня 2017 року на Волині до держбюджету сплачено 565,7 мільйона гривень податку на додану вартість. Це на 36,1 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

"Суттєвого росту збору ПДВ досягнуто завдяки електронному адмініструванню податку на додану вартість, зокрема запровадженню системи моніторингу оцінки ризиків, яка автоматично зупиняє реєстрацію сумнівних податкових накладних", – зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів повідомила, що новий механізм, який дозволяє автоматично аналізувати податкову накладну на наявність ризиків, запроваджено Податковим кодексом України для підвищення ефективності боротьби з ухиленням від оподаткування.

"Без жодного втручання з боку фахівців ДФС відбувається аналіз в автоматичному режимі кожної поданої податкової накладної. Лише у разі, коли постачальник фактично не здійснює господарську операцію, а реєструє податкову накладну виключно з метою надання покупцю необґрунтованої податкової вигоди у вигляді неправомірного сформованого кредиту з ПДВ, тобто має місце ризик несплати, рух такої ризикової податкової накладної зупиняється", – розповіла Світлана Савчук.

Як підкреслила начальник ГУ ДФС у Волинській області, кожен платник ПДВ, що має обґрунтовані докази реальності здійснення заблокованої операції, має право подати повідомлення та документи, що підтверджують реальність здійснення господарської операції на розгляд спеціальних робочих груп при головних управліннях ДФС. Рішення щодо розблокування ухвалює спеціальна комісія при ДФС України.

В Головному правлінні ДФС у Волинській області звертають увагу, що задля виключення суб'єктивного чинника в процесі ухвалення такого рішення повідомлення та необхідні документи, що підтверджують реальність здійснених операцій, подаються винятково в електронному вигляді.

Надрукувати
мітки:
коментарів