Поділитись:

Самовільні гаражі в Луцьку виявилися не зовсім самовільними

Четвер, 17 серпня 2017, 14:05

Сесії міської ради пропонують скасування рішення виконавчого комітету про демонтаж тимчасових споруд на проспекті Волі у дворі між будинкам 62 та 64. Підставою стало порушення правил благоустрою, а саме те, що гаражі встановили самовільно.

Питання розглядала 17 серпня постійна комісія з питань житлово-комунального господарства і вирішила рекомендувати питання з розгляду та провести виїзне засідання. Адже під час вивчення питання виявилися певні розбіжності між інформацією від Департаменту муніципальної варти та самим мешканцями.

У пояснювальній записці до проекту йдеться, що виконком прийняв рішення ще 1 червня 2016 року. Власники металевих конструкцій мали би демонтувати їх за власний рахунок. Однак мешканці будинків надали копію розпорядження виконавчого комітету Луцької міської ради 1970 року, яке підтверджує факт надання дозволу на встановлення металевих гаражів.

"Крім того, мешканці самостійно облаштували та постійно доглядають територію, створили гаражний кооператив, погодили межі землекористування. Виявлені на момент подання даного проекту рішення обставини підтверджують те, що вказані у рішенні виконавчого комітету Луцької міської ради №310-5 від 01.06.2016р. конструкції не були встановлені самовільно, а отже не підлягають демонтажу", - йдеться у пояснювальній записці.

Цікаво, що одним із власників гаражу зі слів помічника міського голови Бориса Смаля є відомий артист Валерій Маренич.

Як згодом повідомила керівник Департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська на земельній ділянці було 16 металевих гаражів та три дерев'яних. Вона пояснила, що серед тих людей, який видавали документи, залишилося лише 5 людей. Також вона повідомила, що не усі використовують в гаражах авто, а інші речі. Досі Департамент муніципальної поліції їх не демонтовував, аби люди узаконили конструкції. Відомо, що нині вони створили гаражний кооператив. Тож у якому стані знаходяться гаражі та що з ними робити, вирішать згодом.

Надрукувати
мітки:
коментарів