Поділитись:

Восени може повністю змінитися склад НАЗК

Понеділок, 21 серпня 2017, 08:48
Восени може повністю змінитися склад НАЗК

Якщо народні депутати схвалять законопроект, який запропонувало Міністерство юстиції, то на конкурсній основі склад НАЗК повністю змінять вже восени.

Про це в інтерв'ю "Главкому" розповіла перша заступниця міністра юстиції, голова конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів НАЗК Наталія Севостьянова.

Вона наголосила, що Мін'юст готовий йти на контакт з усіма зацікавленими сторонами, аби поліпшити розроблений відомством закон. Для цього його спочатку обговорять у профільному комітеті.

"Перед тим, як потрапити до зали, проект повинен пройти через профільний комітет. Він для нас – перша платформа. Ми беремо участь у засіданнях, готові обґрунтовувати свою позицію. І ми маємо там підтримку, тому що комітет також незадоволений роботою НАЗК, неодноразово викликав представників агентства, але так і не почув від них відповіді, чому все не так працює. Ми не кажемо, що єдиний правильний вихід із цієї ситуації – наш законопроект. Якщо в парламенті буде бажання його доповнити, змінити, то ми тільки за. Головне – результат", – підкреслила Севостьянова.

Якщо у Верховній Раді таки підтримають законопроект, то восени проведуть відповідний конкурсний відбір і повністю оновлять склад НАЗК.

У різних проектах є різні пропозиції. Наш пропонує зберегти діючу комісію, щоб оперативно провести відбір. Ми навіть ставимо термін – не довше двох місяців. За цей час комісія має заповнити ці посади. В інших проектах пропонуються певні зміни до комісії: когось вивести, когось ввести,
– сказала заступниця міністра.

Надрукувати
мітки:
коментарів