Поділитись:

На "Ягодині" затримали работоргівця

Понеділок, 21 серпня 2017, 16:06

У пункті пропуску "Ягодин" затримали чоловіка, якого підозрюють в торгівлі людьми.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

19 серпня цього року правоохоронці задокументували факт торгівлі людиною з метою трудової експлуатації.

Встановлено, що двоє осіб за попередньою змовою, бажаючи збагатитись, примусили свою знайому упродовж певного строку працювати у Республіці Польща, а зароблені нею кошти незаконно звертати на свою користь.

Знаючи про уразливий соціальний стан дівчини – відсутність стабільного заробітку та хворобу матері, зловмисники створили умови матеріальної залежності від них, вимагаючи повернення їм неіснуючого боргу в сумі 40 тис. грн.

Коли потерпіла була у повному розпачі, чоловіки змусили її виїхати на роботу до іншої країни. З цією метою вони оформили для неї документи для виїзду за кордон. При цьому її документи та засоби зв'язку у неї відібрали.

Під час проходження паспортного контролю у пропуску "Ягодин" у Волинській області одного із зловмисників, який супроводжував потерпілу, затримали. Того ж дня іншого співучасника затримано на території Хмельниччини.

У ході проведених особистих обшуків та обшуків за місцем проживання підозрюваних виявлено та вилучено документи потерпілої, боргову розписку останньої та інші речові докази.

Наразі затриманим особам оголошено про підозру у вчиненні злочинів. На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір доказів винуватості вказаних осіб.

Також вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Надрукувати
мітки:
коментарів