Поділитись:

У Луцьку відкрили музей Волинського лісу (фото)

Середа, 23 серпня 2017, 18:55

У Волинському обласному еколого-натуралістичному центрі відкрився музей Волинського лісу.

Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМ.

З 2005 року "лісова експозиція", що діяла при Інформаційно-екологічному центрі Волинського ОУЛМГ, прислужилася лісівникам, особливо ж – студентській і учнівській молоді. Крім традиційних екскурсій, тут діяла Лісова школа, збиралися науковці та громадські діячі краю, влаштовувалися виставки образотворчого мистецтва, малюнків, виробів із дерева, відбувалися зустрічі із лісівниками та відомими краянами.

Минулого року на прохання освітян керівництво Волинського ОУЛМГ прийняло рішення перенести музейну експозицію до Волинського обласного еколого-натуралістичного центру. І ось роботи щодо формування нового музею завершено. Попри збережених експозицій, тут з'явилися духовний куточок – "Маленький храм моєї душі" та конференц-зал для
наукових засідань.

На відкриття музею Волинського лісу завітали начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко, начальник управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації Людмила Плахотна, настоятель Свято-Миколаївської церкви отець Миколай з хористами, журналісти, члени Боголюбського та Піддубцівського учнівських лісництв Луцького р-ну, працівники центру.

За активну співпрацю, вагомий особистий внесок у просвітницьку діяльність учнівської та студентської молоді, інноваційний науковий підхід до лісівничої справи, профорієнтаційну
роботу Людмила Плахотна вручила Олександру Кватирку подяку управління освіти, науки і молоді обласної державної адміністрації.

Олександр Кватирко та Людмила Плахотна перерізали стрічку до музею, а отець Миколай провів молебень і чин освячення нового музею.

Першу екскурсію музеєм Волинського лісу провів прес-секретар Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Цюриць.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
24 березня 2024
21 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
09:50
07 березня 2024
14:26
27 лютого 2024
23 лютого 2024
10:01