Поділитись:

Шкільна лінійка не для школярів?

П'ятниця, 25 серпня 2017, 07:40

Уже на носі початок нового навчального року. Літні канікули пролетіли, і рівно через тиждень тисячі учнів та вчителів святкуватимуть День знань. І, традиційно, почнеться усе зі шкільної лінійки.

З року в рік все відбувається за звичним сценарієм: вітальне слово директора, представників батьківського комітету, зустріч першокласників, танці-співи-декламації учнів, благословення священика і, звичайно, виступи чиновників, депутатів, спонсорів… І аж тоді, НАРЕШТІ, пролунає перший дзвоник!

Зізнайтесь, тільки чесно, вам справді це подобається?

Дітям зовсім не цікаво слухати монологи чиновників, до того ж, перебуваючи довго під сонцем і у тисняві, дехто з малюків втрачає свідомість. Більшість батьків відпросились на кілька годин з роботи аж ніяк не для того, щоб "милуватися" поважними гостями і слухати їхні вихваляння. Задоволення від усього цього дійства отримують хіба спонсори, які тішать своє самолюбство, розповідаючи про особистий внесок в облаштування школи, та депутати, які не втрачають нагоди вкотре попіаритись. А дирекція і вчителі, зрозуміло, просто змушені вислухати кожного, вдячно киваючи головою.

Але ж усе можна змінити. Гадаю, іноді варто відмовлятись від деяких традицій. Адже 1 вересня – свято для ШКОЛЯРІВ, а не пафосно-нудно-тягучий звіт виконаних ремонтних робіт і витрачених на них коштів!

P.S. Що стосується спонсорської допомоги, то це справді благородна справа, яка варта подяки і поваги. Але не тоді, коли про неї кричать на кожному переході…

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів