Поділитись:

В Україні розвивається "зелена" енергетика (Інфографіка)

Субота, 26 серпня 2017, 09:47
В Україні розвивається

За 6 місяців 2017 року в Україні введено 126,5 МВт потужностей об'єктів відновлюваної електроенергетики, які працюють за "зеленим" тарифом.

Про це повідомляє finance.ua

"Для порівняння, за весь 2016 рік встановлено 121 МВт таких потужностей. Фактично, за півроку запущено "зелених" проектів більше, ніж за весь 2016 рік", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, більшу частину введених в першому півріччі 2017 року потужностей, а саме – 118,1 МВт, складають об'єкти сонячної енергетики. Ще 5,5 МВт – це електростанції на біогазі, а 2,9 МВт – об'єкти малої гідроенергетики.

Важливо, що цього року одна сонячна електростанція і дві мікро-ГЕС отримали надбавку до "зеленого" тарифу за використання обладнання українського виробництва.

Ключову роль у зростанні об'єктів "зеленої" енергетики відіграв закон про створення конкурентних умов для виробництва "чистої" енергії.

Згідно з чинним Законом "зелений" тариф прив'язаний до курсу євро до 2030 року. Також, скасовано вимогу про "місцеву складову" і введено надбавку до тарифу за використання українського обладнання.

Крім цього, законодавством вже в цьому році передбачено укладення довгострокових договорів купівлі-продажу електроенергії, виробленої за "зеленим" тарифом, на весь термін дії цього тарифу.В Україні розвивається

Надрукувати
мітки:
коментарів