Поділитись:

Під Луцьком виявили незаконне будівництво

Вівторок, 29 серпня 2017, 10:58
Під Луцьком виявили незаконне будівництво

На Волині скасували містобудівні умови та обмеження щодо житлової забудови.

Про це повідомляється на сайті Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

Інспектори Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області перевірили законність видачі містобудівних умов та обмежень сектором містобудування та архітектури Луцької РДА. Зокрема, щодо земельних ділянок під будівництво двох нових багатоквартирних будинків в с. Зміїнець Луцького району.

Йдеться, зокрема, про будівництво житлового комплексу на земельній ділянці площею 1,4 гектара, замовником якого є Волинська прокуратура.

На початку будівництва висотка мала перевищувати чотири поверхи. Проти цього виступили місцеві жителі. Тож прокуратура погодилася будувати 4 поверхи замість 9. Окрім того, забудовник зобов'язувався передати десять квартир у Фонд учасників АТО

У ході позапланової перевірки інспектори ДАБІ встановили, що наміри замовника будівництва, ПП "Пересувна механізована колона № 19", не відповідають містобудівній документації на місцевому рівні. А саме – зазначена забудова відсутня на актуалізованому генеральному плані населеного пункту, а також відсутній детальний план території.

На підставі виявлених порушень були скасовані містобудівні умови та обмеження на дві земельні ділянки в с. Зміїнець, на яких планувалося відповідне житлове будівництво.

Крім того, на замовника наклали штрафні санкції у 101 тис. грн за недопущення посадових осіб ДАБІ на об'єкти будівництва для проведення позапланових перевірок.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
11 квітня 2024
30 березня 2024
28 березня 2024
25 березня 2024
15:05
22 березня 2024
18 березня 2024