Поділитись:

Восени на Волині очікують три штами грипу

Вівторок, 29 серпня 2017, 18:21
Восени на Волині очікують три штами грипу

З початку жовтня розпочинається епідемічний сезон захворювань на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

Про це під час оперативної наради у голови Волинської ОДА розповіла в.о. директора державної установи "Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" Наталія Янко, – йдеться на офіційному сайті центру.

Як пояснила вона, у цьому сезоні в Україні будуть циркулювати штами грипу A/Мічіган/, A/Гонг-Конг/ та вірус B/Брізбен/.

"Ґрунтуючись на багаторічному досвіді спостереження за грипом, за оцінкою експертів ВООЗ в новому сезоні можна очікувати збільшення кількості захворілих на 14 %. Хочу нагадати, що в минулому сезоні в Україні померли від грипу 31 особа, зокрема 7 дітей віком до 17 років, перехворіло 6,2 млн населення (до 15 %), на Волині – до 17 % населення", – розповіла Наталія Янко.

Задля підготовки до можливих епідеміологічних ускладнень в епідсезоні 2017-2018 років необхідно забезпечити готовність закладів охорони здоров'я до роботи в осінньо-зимовий період, провести коригування планів роботи щодо своєчасної організації та впровадження профілактичних протиепідемічних заходів, направлених на попередження можливих епідемічних ускладнень від грипу та ГРВІ.

Як зазначила Янко, найефективнішим способом запобігти захворюванню залишається вакцинація. Задля уникнення ускладнень від хвороби та можливих летальних випадків щеплення проти сезонного грипу варто розпочати вже у вересні-жовтні поточного року, забезпечивши 75 % обсягу осіб із груп медичного, епідемічного та професійного ризику.

Надрукувати
мітки:
коментарів