Поділитись:

У Луцькраді розказали, що бачать на Центральному ринку

Вівторок, 29 серпня 2017, 15:50
У Луцькраді розказали, що бачать на Центральному ринку

На території біля замку Любарта, де нині ринок, та по правій стороні вулиці Замкової хочуть облаштувати парковки та туалет із душем.

Про це 29 серпня під час круглого столу розповів депутат Луцької міської ради Сергій Була, який доповідав з цього питання. До обговорення були запрошені підприємці, які торгують на ринку, представники влади та Волинської облспоживспілки, які орендують землю під Центральним ринком.

Нагадаємо, що 30 серпня на сесію Луцької міської ради виносять два рішення. Одним із них пропонується відмовити орендарю (Волинській облспоживспілці) в подовженню договору оренди земельної ділянки, що ближче до парку. Іншим продовжити договір оренди земельної ділянки, що ближче до замку Любарта, лише на рік. Фактично, договори вже втратили чинність.

Сергій Була пояснив, що спілці пропонують поділити ділянку, що безпосередньо біля замку, під облаштування парковки. Зі слів Були обленерго також готове йти на компроміси щодо земельної ділянки, що поруч, і де стоять мережі компанії. Парковка буде передусім для туристів. Зокрема, за грантові кошти тут планують облаштувати туалети та душові кабіни. Він також додав, що в перспективі біля ринку більше не будуть зупинятися приміські автобуси.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЗЕМЛЯ ПІД РИНКОМ: РАУНД ПЕРШИЙ

Як компенсацію мерія готова продовжити спілці договір оренди на більший термін. Це дозволить орендарю побудувати повноцінний двоповерховий комплекс на тій ділянці, що залишається, та збільшити кількість торгових місць.

Щодо ділянки, по якій виноситься відмовне рішення, то оренду готові продовжувати лише до квітня наступного року. У цьому місці тут може бути місце для розміщення парковки чи навіть виїзних цирків.

"Рано чи пізно змушені до того доходити. Зараз колосальні гроші вкладають у парк", - зауважив Сергій Була.

Надалі підприємцям пропонують, або переїжджати на ринок на ЛПЗ, або у комплекс, який в перспективі побудує спілка, або шукати інше компромісне рішення. Мова йде про долю близько 600 торгівельних місць.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: НА ЦЕНТРАЛЬНОМУ РИНКУ ГРЯДУТЬ ЗМІНИ

Підприємці зазначали, що готові вкладати гроші у розвиток ринку, однак не бачать перспектив у торгівлі на ринку на ЛПЗ.

"Люди готові вкладати кошти, працювати, облаштувати і навіть чимось поступити. Але це має бути вигідно і місту, і підприємцям", - зазначив Ігор Дильов, голова Волинської обласної асоціації захисту прав малого та середнього бізнесу "Бізнес Волинь" Ігор Дильов. Він додає, що саме винесення питання на обговорення вважає позитивним кроком.

Були претензії й щодо того, що один із орендарів землі, підприємець Пахолко, використовує її як парковку, тобто, не за цільовим призначенням. Тож не дотримується рівність до всіх підприємців. Серед пропозицій, які лунали від облспожиспілки, була навіть думка продовжити територію для торгівлі чи парковки за рахунок земель парку.

Після затяжної дискусії учасники круглого столу дійшли висновку, що розмова все ж остаточно вирішиться під час сесійного засідання.

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 вересня 2023
15 липня 2023
03 червня 2023
12:06
24 травня 2023
18:03
03 травня 2023
04 квітня 2023
25 січня 2023
21 грудня 2022
20 грудня 2022
19:10
15 грудня 2022
13:43