Поділитись:

Для розвитку ЛПЕ потрібно 40 мільйонів гривень в рік

Середа, 17 лютого 2016, 16:11
Для розвитку ЛПЕ потрібно 40 мільйонів гривень в рік

Депутати відправили на доопрацювання Програму розвитку ЛПЕ, яка передбачена на п'ять років, через те, що вона нереальна для виконання.

Загальна сума програми розвитку ЛПЕ на п'ять років становить 181 мільйон гривень. Про це розповів на засіданні постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 17 лютого виконуючий обов'язки директора Луцького підприємства електротранспорту Ігор Грицюк.

Ігор Грицюк розповів, що в програмі розвитку передбачено ремонт контактної мережі, бо вона зношена на 70%, а також заміна технічних опор.

Окрім ремонту фізично зношеної контактної мережі в програмі розвитку прописаний пункт про заміну і ремонт рухомого складу. Загальний обсяг фінансування передбачений програмою на п'ять років 181 мільйон гривень. Загалом для виконання програми необхідно в рік виділяти для ЛПЕ 40 мільйонів для виконання прописаних в ній заходів.

"Чи буде ця програма дієва, а не просто документ, який просто буде існувати? Адже ніхто не каже де взяти гроші на фінансування програми. Адже всі розуміють, що без грошей цю програму ніхто не виконає", - спитав депутат Луцької міської ради Костянтин Петрочук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ЛПЕ ПОЧАЛИ ПЛАТИТИ ЗАРПЛАТИ

Ігор Грицюк зауважив, що і часткове фінансування цієї програми ситуації не вирішить, адже через п'ять років, знову треба буде ремонтувати контактну мережу, якщо на її ремонт виділять кошти частково. Тому, за його словами, щоб виконати програму і вирішити проблемні питання ЛПЕ варто фінансувати її повністю.

Депутати запропонували в.о директора ЛПЕ розробити програму на рік з кошторисом на два мільйона гривень, а не на п'ять років, бо 40 мільйонів в рік на програму розвитку навряд чи виділять.

"Проблема ЛПЕ глобальна ,але самі 181 мільйон ми не "потягнемо". Тому треба говорити з обласною радою, Кабміном і на умовах співфінансування можна було б це реалізовувати. Адже 40 мільйонів щороку – це для нас нереально", - сказав депутат Луцької міської ради Андрій Козюра.

У результаті депутати повернули програму розвитку ЛПЕ Ігору Грицюку на доопрацювання. Адже переконані, що програма розвитку на 181 мільйон гривень нереальна для виконання.

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 березня 2024
23 вересня 2023
07 липня 2023
13:01
18 червня 2022
08:41
21 грудня 2021
03 листопада 2021
02 листопада 2021
23 жовтня 2021
10 березня 2021