Поділитись:

Волинь на 90 % готова до опалювального сезону

П'ятниця, 01 вересня 2017, 14:31

У Волинській області триває підготовка до зими.

Серед основних завдань – завершення підготовки закладів освіти та науки до нового навчального року, впровадження енергозберігаючих заходів та підвищення показників енергоефективності, а також оснащення багатоквартирних будинків приладами обліку теплової енергії, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Середній показник встановлення лічильників в Україні становить 60-65 %, а Волинська область посідає четверте місце з кінця – лише 48 %. Відповідно до Закону України "Про комерційний облік природного газу", споживачі з газовими плитами повинні перейти на обов'язковий облік газу до 31 грудня 2017 року. За відсутності приладів обліку теплової енергії, з 1 січня 2018 року газ будуть вимикати.

Про підготовку до опалювального сезону прозвітували й голови Горохівської, Іваничівської та Локачинської районних державних адміністрацій. Загалом заклади освіти, науки та охорони здоров'я готові до початку опалювального сезону, а проблеми, що виникають, вирішують власними ресурсами. Зокрема, завершено ремонт покрівель та котелень, здійснено заміну дерев'яних вікон на пластикові та труби електротраси, активно готують спецтехніку для роботи в осінньо-зимовий період та заготовляють піщано-соляну суміш, завозиться брикет тощо. Стан готовності районів до опалювального сезону – 90 %.

Також фіксують позитивну динаміку щодо розрахунків: населення та організації продовжують сплачувати за рахунками, з державного бюджету надійшли кошти на погашення заборгованості щодо пільг та субсидій. Однак традиційним боржником за спожиту електроенергію залишається КП "Луцькводоканал" та КП "Нововолинськводоканал".

Надрукувати
мітки:
коментарів