Поділитись:

У Луцьку створять комісію, яка "візьметься" за перейменування вулиць

Середа, 17 лютого 2016, 16:48
У Луцьку створять комісію, яка

Спеціальна комісія буде вирішувати, як міняти назви вулиць, які нагадують про період комунізму.

З метою виконання закону про декомунізацію у Луцьку планують перейменувати вулиці, які містять у собі назви, які нагадують про комунізм.. Про це розповіла секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко на засіданні постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 17 лютого.

Вона розповіла, що створена комісія міської ради, буде впорядковувати назви вулиць міста.

До складу комісії увійшли: Юлія Вусенко, депутат Луцької міської ради Павло Данильчук, начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда заступник начальника управління містобудування та архітектури, головний художник міста Ярослав Матвіїв, начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міської ради Петро Троневич.

Юлія Вусенко нагадала, що вже є навіть електронні петиції від лучан, в яких вони пропонують свої варіанти щодо перейменування вулиць. Зокрема є петиція, яка зібрала чималу кількість підписів, щоб одну з вулиць міста назвали в честь співака Кузьми Скрябіна, який трагічно загинув в автокатастрофі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ МОЖЕ З'ЯВИТИСЯ ВУЛИЦЯ НА ЧЕСТЬ КУЗЬМИ СКРЯБІНА

Надрукувати
мітки:
коментарів