Поділитись:

Затвердили план організації виборів у громадах на Волині

П'ятниця, 01 вересня 2017, 12:59
Затвердили план організації виборів у громадах на Волині

31 серпня Центральна виборча комісія затвердила календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення перших виборів в об'єднаних громадах 29 жовтня.

Про це інформує портал Децентралізація влади.

Зокрема, планом передбачено, що до 16 вересня включно районні виборчі комісії повинні утворити сільські, селищні, міські виборчі комісії (ТВК) та сформувати їх склад. До 20 вересня включно територіальні виборчі комісії мають утворити одномандатні, територіальні виборчі округи для проведення перших місцевих виборів.

До 18 вересня громадські організації можуть звернутися до ЦВК з клопотаннями про дозвіл мати офіційних спостерігачів на перших місцевих виборах.

Окрім того, згідно з планом, 25 вересня розпочинається процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних перших місцевих виборах.

Подання до ТВК документів для реєстрації кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови триватиме до 4 жовтня. А до 5 жовтня територіальні виборчі комісії прийматимуть рішення про реєстрацію кандидатів у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови або про відмову в реєстрації.

До 11 жовтня ТВК повинні затвердити текст виборчого бюлетеня з виборів депутатів сільської, селищної, міської ради та сільського, селищного, міського голови для голосування у відповідному виборчому окрузі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯКИМИ БУДУТЬ ВИБОРИ В ОБ'ЄДНАНИХ ГРОМАДАХ НА ВОЛИНІ: ОСОБЛИВОСТІ

Надрукувати
мітки:
коментарів