Поділитись:

Інформаційна принада

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 02 вересня 2017, 07:40

Нам, українцям, лиш дай привід – одразу скандал. Усі так легко "перемикаються" з однієї теми на іншу й у всьому такі експерти, що й ніде слова вставити. Наче риба на живець.

Тільки коли до справи – то хата скраю. А треба розуміти, що деколи заради позитивного результату необхідно застосовувати болісні методи. Нічого легко не дається.

От Луцьк, наприклад. То сварилися за черги на кордонах, то за госпітальні округи, то за вибори в міськраді, "біометричні" черги в ЦНАПі, автівки на іноземних номерах, ціни на проїзд в міських маршрутках, шкільні лінійки, забудови в історичній частині Луцька, рекламу на вітринах, а тепер ось і за Старий ринок. Пройде трохи часу – знайдеться щось інше. Змінюється час, декорації, місце, ролі, а от "експерти" ті ж.

Цікаво, що майже в жодній із цих історій не поставили крапку. Поскандалили – та й все. А далі розвиток йде своїм звичним шляхом і дійде до якогось логічного завершення.

Звісно, стояти осторонь проблеми – справа зовсім неблагородна. Тільки, по-перше, чи справді це проблема, по-друге, чи володіємо ми достатньою кількістю інформації, щоби давати поради, по-третє, чи можемо ми конкретно вплинути на хід подій?

І ще: писати довгі пости, що "все пропало", сваритися у коментарях, скандувати під стінами владних будівель чи перекривати дороги – не найкращий варіант.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів