Поділитись:

За допомогою луцьких університетів хочуть розвивати туризм та рекреацію на Волині

Середа, 17 лютого 2016, 17:12
За допомогою луцьких університетів хочуть розвивати туризм та рекреацію на Волині

У Волиньраді розглянули можливість залучити Східноєвропейський національний та Луцький національний технічний університети до реалізації програми туризму та рекреації на Волині.

Проект рішення розробив департамент інфраструктури та туризму ОДА. 17 лютого комісія з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім'ї, молоді, спорту та туризму рекомендувала його до розгляду на сесії. Про це інформує сайт Волинської обласної ради.

На думку голови комісії Петра Савчука та секретаря Ірини Констанкевич, обидва виші мають професійні кафедри, потенціал яких можна використовувати при проведенні науково-практичних конференцій чи розробці туристичних маршрутів.

З огляду на це, депутати внесли пропозицію долучити виші до ряду заходів програми та передбачити для них фінансування.

Члени комісії домовились, що цього року університети проведуть дві науково-практичні конференції. СНУ імені Лесі Українки береться розвинути тему розвитку готельно-ресторанного бізнесу на Волині. ЛНТУ ж має намір серйозно попрацювати над відновленням роботи санаторію "Журавка", що знаходиться на території Ківерцівщини.

"Наразі оздоровниця не функціонує, перебуває в занедбаному стані й належить Державному агентству лісових ресурсів України", – повідомляють на сайті.

За інформацією прес-служби, Волинська облрада неодноразово зверталася до цієї державної структури та повідомляла про згоду прийняти майно в обласну комунальну власність з метою відновлення санаторію, проте погодження не отримала.

"Між тим, на території колишньої оздоровниці є джерела з мінеральною водою, яка має лікувальні властивості. Заклад можна було б використовувати й для реабілітації поранених воїнів АТО", – зазначають на сайті обласної ради.

З ініціативи заступника голови комісії Юрія Поліщука до заходів Програми долучили й пункт, що передбачає розвиток інфраструктури санаторію "Турія", який наразі переживає не найкращі часи. Депутати вважають, що оскільки оздроровниця знаходиться в географічному центрі Волині, а саме в Ковелі, в ньому могли б зупинятися туристи, які відвідуватимуть куточки різних районів області.

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
23:07
13 лютого 2024
11:33
27 січня 2024
15:31
20 січня 2024
16:47
04 січня 2024
31 грудня 2023
24 листопада 2023
22 листопада 2023
12:44