Поділитись:

Чому луцькі школярі змушені навчатися у другу зміну (відео)

Субота, 02 вересня 2017, 20:30
Чому луцькі школярі  змушені навчатися у другу зміну (відео)

Друга зміна для школярів із Луцька стала реальністю через недорозвинену матеріально-технічну базу та недостатнє фінансування шкіл.

Про це стало відомо у п'ятницю, 1 вересня, під час прямого ефіру суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний погляд Live".

"У світі теж існує така практика, але там це пов'язано з бажанням самих дітей та їхніх батьків, яке підкріплене певними обставинами. В нас причиною стає недостатня матеріально-технічна база та недофінансування, через що боротися з цієї системою неможливо. Від неї багато негативу: в дітей з'являється певна агресія, від пізнього перебування в школі, вони вже не мають бажання вчитися", – зауважив ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук.

Підтримала науковця депутатка Луцької міської ради Алла Надточій, яка також вважає навчання в другу зміну – несприятливим для ефективного засвоєння навчального матеріалу.

"За період незалежності України у Луцьку не збудовано жодної школи, навчальні заклади перенасичені і тому виникла така ситуація. Це погано: батьки переживають, а діти набагато краще навчаються в першій половині дня", – зазначила обраниця громади.

Для часткового впорядкування ситуації, Петро Савчук пропонує учнів молодших класів навчати лише в першу зміну, а старших, якщо вже виникає така потреба – у другу.

Надрукувати
мітки:
коментарів