Поділитись:

Прилуцьке хоче об'єднатися із Луцьком

Понеділок, 04 вересня 2017, 08:52

У селі Прилуцькому відбулися громадські слухання, на яких розглядали питання про об'єднання сіл Прилуцької сільської ради та Луцька.

До слова, до Прилуцької сільської ради належать села: Прилуцьке, Дачне, Жабка, Сапогове, – інформує прес-служба Луцької міської ради.

Директор департаменту економічної політики Олександр Озінович розповів, що 26 липня на сесії міської ради ухвалили рішення "Про надання згоди на добровільне об'єднання територіальних громад та делегування представника до спільної робочої групи".

У пояснювальній записці до проекту рішення йдеться: "До Луцької міської ради надійшло звернення у порядку місцевої ініціативи "Про ініціювання добровільного об'єднання територіальних громад міста Луцька та сіл, що із ним межують".

Ініціативу підписали 17 жителів міста. На виконання розпорядження міського голови від 14.06.2017 № 329 "Про вивчення пропозиції щодо добровільного об'єднання територіальних громад та її громадське обговорення", 30 червня 2017 року відбулося громадське обговорення ініціативи у форматі "круглого столу".

Відповідно до Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" після завершення обговорення такої пропозиції, на сесію міської ради подається проект рішення "Про надання згоди на добровільне об'єднання територіальних громад та делегування представника до спільної робочої групи".

До Прилуцької сільської ради була надіслана пропозиція про об'єднання.

На засідання порушували питання, що стосувалися вже чинних договорів про співпрацю між Луцьком та Прилуцькою сільською радою. Представники громадськості цікавилися нагальними питання, що стосувалися медицини, освіти, транспорту, культури. Мешканців сіл хвилює чи в разі об'єднання вони матимуть позитивні зміни у розвитку цих галузей. Зокрема, чи обслуговуватимуться вони в луцьких поліклініках, чи зможуть діти відвідувати луцькі школи та садочки. Багато присутніх активно долучилися до обговорення.

Очільник громадської організації "Асоціація регіонального розвитку" Петро Гоцалюк розповів про деталі, що цікавили учасників обговорення. Він сказав, що об'єднуватися необхідно для того, щоб розвиватися, а також зазначив, що після об'єднання села Прилуцької сільської ради стануть повноправною частиною Луцька, хоч і збережуть статус села.

Заступник міського голови Григорій Недопад зазначив, що в разі об'єднання на села Прилуцької сільської ради чекають позитивні зміни, адже вони будуть членами об'єднаної територіальної громади, що означає субвенції на освіту, медицину, дороги і т.д.

Після обговорення відбулося голосування, в якому взяли участь всі присутні представники Прилуцької сільської громади. Більшістю голосів ухвалено рішення про об'єднання Прилуцької сільської ради з Луцьком. Потому питання має розглядатися на сесіях Прилуцької сільської ради та Луцької міської ради.

Надрукувати
мітки:
коментарів