Поділитись:

Директора Волинського педколеджу, який набрав 94% голосів, запідозрили у нечесності

Середа, 17 лютого 2016, 18:49
Директора Волинського педколеджу, який набрав 94% голосів, запідозрили у нечесності

Микола СавельєвМикола Савельєв

У комісії Волинської обласної ради виникли запитання щодо обрання керівником навчального закладу "Володимир-Волинський педагогічний коледж імені Агатангела Кримського" Миколу Савельєва, кандидатура якого, за відсутності альтернативи, отримала 144 голоси або 94% зі 148 учасників трудового колективу.

Микола Савельєв, за інформацією начальника управління освіти та науки ОДА Людмили Плахотної, очолює заклад з 2001 року і цьогоріч був єдиним кандидатом на посаду. Про це повідомляє сайт Волинської обласної ради.

Сам керівник закладу каже, що такою була воля трудового колективу, а самі вибори відбулися прозоро та без порушення процедури. Попередньо в газеті "Волинь-нова" та на офіційному сайті педколеджу розмістили оголошення про проведення виборів.

Сьогодні, 17 лютого, це питання розглядала постійна комісія обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім'ї, молоді, спорту та туризму.

"Оскільки педколедж належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст області, з ним повинен бути укладений контракт, який підписує голова обласної ради після відповідного рішення сесії", – зазначають на сайті облради.

Депутати цікавилися політичною діяльністю пана Савельєва, оскільки той є депутатом Володимир-Волинської міської ради кількох скликань.

Петро Савчук та Ірина КонстанкевичПетро Савчук та Ірина Констанкевич

Голова постійної комісії Петро Савчук навіть поставив питання абсолютно конкретно: чи причетний директор педколеджу до Партії регіонів. На що Микола Савельєв відповів, що в 2006 році обирався до міськради від Народної партії України, а пізніше балотувався на мажоритарному окрузі як безпартійний. "З Партією регіонів мене ніколи нічого не пов'язувало", – заявив директор коледжу.

Секретар постійної комісії Ірина Констанкевич нагадала колегам, що на минулому сесійному засіданні депутати змінили положення про порядок призначення та звільнення керівників комунальних підприємств, установ та організацій. З огляду на це запропонувала дотримуватися цього положення й у випадку з призначенням керівника Володимир-Волинського педколеджу.

Хоча в проекті рішення було запропоновано рекомендувати голові облради заключити контракт з паном Савельєвим, достатньої кількості голосів для підтримки цього проекту в комісії не виявилося.

Надрукувати
мітки:
коментарів