Поділитись:

На Волині розпочали ремонт доріг на 101 об'єкті

Вівторок, 05 вересня 2017, 12:15
На Волині розпочали ремонт доріг на 101 об'єкті

На Волині розпочали ремонт доріг на 101 об'єкті із 162-х, які заплановано виконати саме в цьому році. Більшість об'єктів завершать у вересні-жовтні, але для здачі об'єктів у повному обсязі необхідно провести дофінансування з обласного бюджету.

Про це заявив директор департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Іван Мирка, – повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Зі слів директора департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Івана Мирки, головний розпорядник коштів обласного бюджету – департамент інфраструктури та туризму облдержадміністрації, станом на 31 серпня 2017 року замовникам робіт спрямував 3 млн 287 тис. грн. В тому числі 2 млн 207 тис. грн Службі автомобільних доріг Волинської області на ремонт та утримання доріг загального користування місцевого значення та 1 млн 80 тис. грн органам місцевого самоврядування у вигляді субвенції з обласного бюджету на утримання та розвиток інфраструктури і доріг комунальної власності.

Щодо змін до бюджету, які пропонуються облдержадміністрацією на розгляд сесії, то додатковий фінансовий ресурс з обласного бюджету, а зокрема отримані відсотки з "митних" коштів на депозитах у сумі 3,8 млн грн, пропонують розподілити по 190 тис. грн на район та міста обласного значення. Слід зазначити, що загалом від митних коштів, розміщених на депозитах, в обласний бюджет додатково надійшло 9 млн грн. Так, ці кошти, зі слів голови облдержадміністрації, розподілили на 2 частини: 5,2 млн грн на співфінансування з Державним бюджетом на дороги державного значення, а 3,8 млн грн на дороги місцевого значення.

Окрім цього, із 17-ти об'ктів, де не підтверджено співфінансування з місцевих бюджетів, пропонується зняти фінасування в сумі 403 тис. грн та розподілити на інші об'єкти районів, де вже роботи проводяться або ж завершені, але ще оплачені повністю

"Таким чином кошти обласного бюджету на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання доріг місцевого значення і комунальної власності становлять вже 19 мільйонів гривень та кошти місцевих бюджетів – 67 мільйонів 900 тисяч гривень", – повідомим Іван Мирка

Попри те, що місцеві бюджети спрацювали відразу і, прийнявши рішення на сесіях, заклали 67,9 млн грн, обласна рада з початку формування бюджету і розподілу коштів із вільних залишків досі не профінансувала у повному обсязі. У квітні надійшло лише на 15 млн грн. Тож у дефіциті з обласного бюджету залишається 48 млн грн.

Це, зі слів директора департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Івана Мирки, спричинило дещо пізній початок ремонтних робіт.

Надрукувати
мітки:
коментарів