Поділитись:

На Волині хочуть внести зміни до обласного бюджету

Середа, 06 вересня 2017, 12:15
На Волині хочуть внести зміни до обласного бюджету

Волинські депутати планують внести зміни до бюджету області.

Про це повідомляє прес-служба Волинскої обласної ради.

Зміни річних призначень доходів обласного бюджету обумовлені перевищенням доходів загального фонду обласного бюджету, врахованих у розписі на січень-липень 2017 року, більше ніж на 5 %. За січень-липень 2017 року доходи загального фонду обласного бюджету виконано на 109,8 відсотка, понад затверджені призначення одержано 27060,6 тис. гривень. Зокрема при запланованих на звітний період доходах загального фонду обласного бюджету в обсязі 276 208,5 тис. грн, фактичні надходження становили 303 269,0 тис. гривень.

Основними джерелами додаткових надходжень обласного бюджету за сім місяців поточного року стали перевиконані заплановані в помісячному розписі обласного бюджету показники надходжень податку на доходи фізичних осіб та плати за розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів.

Зі слів директора департаменту фінансів ОДА Ігоря Никитюка до розподілу запропоновано 27 млн 45 тис. грн.

Бюджетна комісія, взявши за основу проект, внесений ОДА, рекомендувала сесії проголосувати за розподіл видатків у своїй редакції. До розподілу пропонується більша сума за рахунок зменшення обсягів резервного фонду обласного бюджету.

Найбільшу суму, а саме 8 млн 675 тис. грн пропонують спрямувати на ремонт доріг. З них 5 млн 265 тис. грн буде спрямовано на дорогу державного значення Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне, а решта – на комунальні дороги, які ремонтуються за кошти обласного бюджету на умовах співфінансування з місцевими бюджетами.

Пропонується також спрямувати 7 млн 745 тис. грн цільових субвенцій бюджетам міст, районів та ОТГ на капітальні видатки.

На галузь освіти пропонується направити 2 млн 211 тис. грн, на охорону здоров'я – 400 тис. грн, соціальний захист – 722 тис. грн, фізкультуру і спорт – 300 тис. грн, на культуру – 365 тис. грн. Майже 1,5 млн грн пропонується виділити на підтримку комунальних підприємств. На облаштування приміщень для розміщення особового складу військової частини В0259 (14 бригада) спрямують 1 млн грн.

3 млн 441 тис. грн передбачено для забезпечення асигнувань на оплату праці працівникам ветеринарних лікарень та лабораторій. Цих коштів не вистачить галузі до кінця цього року, тому депутати обіцяють повернутися до питання фінансування ветеринарної медицини під час внесення змін до обласного бюджету за підсумками перевиконання за 9 місяців цього року.

Директор департаменту фінансів Ігор Никитюк зазначив, що очікується перевиконання на рівні 10 млн грн. Зі слів радника голови обласної ради Вячеслава Рубльова може бути скликана позачергова сесія для розподілу цих коштів, після того як ОДА внесе відповідний проект рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів