Поділитись:

Яценюк оголосив конкурс на керівників держкомпаній

Четвер, 18 лютого 2016, 16:50
Яценюк оголосив конкурс на керівників держкомпаній

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив відзавтра та впродовж наступних 30 днів провести конкурс на призначення керівників п'яти державних компаній і підготувати конкурсні умови для призначення директорів ще двох компаній.

На засіданні уряду 18 лютого він закликав усіх фахових менеджерів у країні із завтрашнього дня і протягом 30 днів подати заявки на те, щоб взяти участь у конкурсі на призначення нових керівників, інформує Укрінформ.

"Внаслідок прийняття цього закону (закон щодо управління об'єктами державної власності - ред.) і сьогоднішнього рішення Кабінету Міністрів України уже завтра оприлюднюються умови щодо участі у конкурсі і призначення нових керівників на наступі державні компанії: "Електротяжмаш", "Укренерго", "Центренерго", "Укрспирт", "Укрпошта", сказав Яценюк.

Крім того, Прем'єр доручив Мінекономрозвитку підготувати конкурсні умови для початку процедури з призначення керівників ще двох компаній - УДП "Укрхімтрансаміак" і ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія". "Це перший пакет, де будуть призначені не політичні особи або політично заангажовані особи, а де будуть призначені на прозорому і чесному конкурсі незалежним номінаційним комітетом 7 керівників одних з найбільших державних підприємств України", зазначив глава уряду.

Окрім того, Кабмін ухвалив рішення про створення незалежного номінаційного комітету, який буде обирати на прозорих і відкритих конкурсах керівників 50 найбільших держкомпаній.

"Уряд прийняв рішення про створення незалежного номінаційного комітету, який буде обирати на прозорих і відкритих конкурсах керівників 50 найбільших державних компаній. Я хочу подякувати членам українського парламенту, які підтримали і остаточно прийняли новий закон про управління об'єктами державної власності. Це закон, який розробляв уряд, і це закон, який є новою політикою в управлінні державними компаніями", зазначив глава уряду.

Зі слів Прем'єр-міністра, закон деполітизує діяльність керівників державних компаній. Надзвичайно важливим кроком стане і створення, відповідно до положень закону, незалежних наглядових рад державних компаній, публічне затвердження інвестиційних програм, відкриття доступу до всієї публічної звітності щодо фінансового стану таких компаній.

Він підкреслив, що норми закону також поширюватимуться й на комунальні підприємства.

Надрукувати
мітки:
коментарів