Поділитись:

Об'єднання Луцька з приміськими селами: варто чи ні (фото)

Субота, 09 вересня 2017, 21:30

Об'єднання Луцька із прилеглими селами в одну територіальну громаду обговорюється вже не один місяць. Наприкінці липня депутати прийняли рішення, яким підтверджують намір доєднати до обласного центру Прилуцьку сільську громаду (с. Прилуцьке, Дачне, Жабка, Сапогове Ківерцівського району), Підгайцівську (с. Підгайці, Крупа, Струмівка Луцького району) та Гіркополонківську (с. Гірка Полонка, Оздів, Полонка Луцького району).

Про те, як до цього "злиття" ставляться лучани і чи потрібне воно взагалі, "Конкурент" запитав у містян.

Тарас Іванович:

Ну як вам сказати?.. З деякими селами селами варто об'єднатись, а з деякими – так, не дуже. Наприклад, село Зміїнець близько тут, його варто приєднати, тому що це фактично місто. Однозначно масив Липинський треба приєднати, село Липини. Він вже практично зрісся з містом – у них інфраструктура, дороги. А щодо, наприклад, Прилуцького, то я не бачу тут ніякої доцільності. Це далеко, наразі туди місто ще не розвивається. От зараз піарять, що ми приєднаємо Прилуцьке... Це далеко, це не місто буде. Це створить додаткові транспортні проблеми. Це не буде єдиний організм. А ті, що близько, обов'язково треба приєднати. Ще Рованці теж можна приєднувати.

Віктор Васильович:

Мені, як-то кажуть, паралельно. Як люди хочуть із сіл, так треба і зробити. Я не можу остаточно сказати. Треба вивчати це питання.

Галина Миколаївна:

Не думаю, що Луцьк від цього виграє. Мені здається, що села повинні об'єднуватись в райцентрі якомусь. А Луцьк – то є Луцьк.

Володимир:

Думаю, не треба поки об'єднуватись. На це потрібні кошти дуже великі. Хто їх буде давати?

Катя:

Я навіть не знаю, чесно кажучи, чи виграє від цього Луцьк. Залежить, яку сферу розглядати. Треба аналізувати, які села, враховувати економіку кожного села окремо, враховувати інфраструктуру. Луцьк, може, виграє в чомусь одному, а програє в іншому. Я би не хотіла, щоб створювали ці об'єднані одиниці. Це спірне питання. Треба його розглядати більш широко, аналізувати всі сфери, щоб зробити нормальний висновок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З ЯКИМИ ГАМАНЦЯМИ ОБ'ЄДНУВАТИМУТЬСЯ ЛУЦЬК ТА ПРИМІСЬКІ СЕЛА

Надрукувати
мітки:
коментарів