Поділитись:

МОН взялось за розробку закону "Про освіту дорослих"

Четвер, 14 вересня 2017, 15:04
МОН взялось за розробку закону

При Міністерстві освіти і науки працюватиме робоча група, яка почала роботу над концепцією нового закону про освіту дорослих.

Про це повідомляє Освіта.ua.

Зі слів першого заступника Міністра освіти Володимира Ковтунця, до складу групи увійдуть представники МОН, освітяни та громадські організації.

На думку президента Національної академії педагогічних наук Василя Кременя, цей закон важливо прийняти найближчим часом, адже у сучасному світі, де швидко з'являються нові знання, людина повинна навчатись протягом життя. Він також наголосив, що наразі Україна дає для цього мало можливостей.

"Ми вже заклали в новий закон "Про освіту" можливості для розвитку освіти дорослих. Це інноваційна зміна для нашої держави, але передові країни світу вже давно зрозуміли необхідність цього і надають своїм громадянам широкий вибір для перекваліфікації та професійного розвитку. У нас є для цього можливості. Однак виникають певні складнощі: нам потрібно формувати громадську думку для підтримки освіти дорослих та шукати різні шляхи її фінансування", – зауважив Кремень.

У свою чергу, директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров підкреслив, що освіта дорослих охоплює багато освітніх напрямів. Тому фінансувати її мають як держава, так і громади, бізнес та окремі громадяни.

"Формування схеми фінансування в межах цього трикутника може забезпечити сталий і багаторічний розвиток системи освіти дорослих", – пояснив Шаров.

Планується, що пропозиції до концепції нового закону мають бути сформовані до середини листопада.

Надрукувати
мітки:
коментарів