Поділитись:

В Україні створять Асоціацію споживачів електроенергії і комунпослуг

Четвер, 14 вересня 2017, 16:43

В Україні з'явиться Асоціація споживачів енергетики й комунальних послуг.

Зараз якраз готують документи для реєстрації. Про це "Конкуренту" повідомив експерт з енергетичних питань, засновник асоціації Андрій Герус.

Як пояснив Герус, до складу асоціації будуть входити як побутові споживачі (населення), так і підприємці, бізнес, бізнес-асоціації з різних регіонів.

Усі питання вирішуватимуть учасники/члени асоціації та рада, яка буде ними сформована. Керівника обиратимуть після реєстрації структури.

"Це не якась 251-а асоціація. В Україні фактично немає асоціацій, які б системно представляли інтереси споживачів.

Ми будемо відстоювати довгострокові інтереси споживачів у таких напрямках: ціна, якість, надійність, безпека, екологічність.

Ми будемо відстоювати конкуренцію (справжню) на ринку енергетики, бо саме конкуренція призводить до нижчої ціни та кращої якості. Конкуренція - двигун прогресу, адже вбиває неефективних, які звикли працювати за підтримки держави (тобто за підтримки споживачів і платників податків).

Ми за відновлювальну енергетику. Але на базі конкурентної моделі отримання тарифів на аукціонах. Ми за "зелену" енергетику по принципу "максимум зелених кіловатів з одного інвестованого долара", а не за принцип "максимум зелених доларів з одного кіловату". Наші "зелені" євротарифи, що є вдвічі вищими, аніж у Європі, свідчать, що у нас, на жаль, поки що друга модель.

70 % відсотків грошей у енергетику надходить від бізнесу. Тому окрема сфера, яка буде у фокусі, – це непобутові споживачі: бізнес та бюджетні установи", – зазначив Андрій Герус у колонці для видання "Новое время".

У планах асоціації – вирішення таких питань: приєднань до електромереж, тарифи, якість послуг тощо.

"Ми хочемо об'єднати:

  • 1 мільйон побутових споживачів (населення)
  • 1 тисячу підприємств та підприємців (непобутові споживачі)
  • що представляють різні галузі і складають понад 30% ВВП України", – йдеться у повідомленні.

Надрукувати
мітки:
коментарів