Поділитись:

Чи доживемо ми до ідеальних європейських доріг, якими не скачуть олені?

Вівторок, 19 вересня 2017, 07:40
Чи доживемо ми до ідеальних європейських доріг, якими не скачуть олені?

Трапляється так, що ми мимоволі стаємо свідками чужої розмови. От і мене ситуація зробила "вухом" бесіди чоловіків, які розповідали водію маршрутки про подорожі в Європі.

Щоб Ви собі уявляли, розмова почалася після фрази "Коли вже тут ямку залатають, тиждень не можуть цього зробити?", яку промовив водій, не встигнувши від'їхати від автостанції Луцька. І тут розмову підхопили хлопці, які вже бачили Європу.

"Їхали ми по автобану, дорогами Франції, Швейцарії, Польщі, там ідеальна дорога. Навіть з кожної сторони є загорожі, аби тварини не могли на проїжджу частину вибігти. А де-не-де навіть спеціальні містки є, щоб тваринки на інший бік через них переходити. Там не те, що дбають про людей, там і про тварин піклуються", - розповів юнак.

Тим часом на нашій українській дорозі збоку біля таблички "Тваринний світ – багатство України" валялася роздерта шина, про яку ніхто "не попіклувався". Їдемо далі.

Інший юнак вразив водія своїм спічем: "Там у горі була дорога. Прямісінько в горі – "пробурили" кілометр, аби можна було проїхати. Дивувало і те, що ми бачили, як в Європі здирали й без того ідеальний асфальт, і аби його покращити клали бетонні плити. Це вже навічно".

А ми продовжували їхати волинськими просторами дорогою, що ділили разом із кіньми, які тягнули вози.

І тут водій сказав геніальну і водночас філософську фразу: "Я вже певно не доживу до того часу, щоб ось така європейська дорога тут була". Проте подібну відповідь почув і від хлопців.

То коли ж ми отримаємо гарну дорогу? Коли ми побачимо, куди діваються державні кошти? Чому ми "губимо" шини на наших заасфальтованих дорогах? І чому та Європа від нас так далеко? Чи ми такі далекі від неї?, - фотографуйте, саме так виглядає ряд риторичних запитань в українських реаліях. А поки ми на них шукатимемо відповіді, десь там у Франції прекрасний олень перебігатиме місточок, який заасфальтований краще, ніж уся дорога України.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
10 квітня 2024
09 квітня 2024
07 квітня 2024