Поділитись:

Чому інвестори не довіряють Україні (інфографіка)

Вівторок, 19 вересня 2017, 11:11
Чому інвестори не довіряють Україні (інфографіка)

Чому інвестори не довіряють Україні (інфографіка)

Корупція та недовіра до судової системи відлякують інвесторів більше, ніж військовий конфлікт та фінансова нестабільність.

Такі результати опитування, проведеного Європейською бізнес-асоціацією, інвестиційною компанією Dragon Capital та Центром економічної стратегії, – повідомляє "Новое время".

92 % з респондентів або інвестують в Україну зараз, або інвестували у минулому.

Результати дослідження міжнародних компаній – наявних та потенційних інвесторів до України – показали, за якими параметрами український інвестиційний клімат є неконкурентним та у якому напрямку, насамперед, необхідно спрямовувати зусилля на державному рівні

Головними бар'єрами для іноземних інвесторів в Україні, як і минулого року, є широко розповсюджена корупція та недовіра до судової системи (середня оцінка – 8 та 7 балів з 10 можливих відповідно).

Респонденти цього року переконані, що негативний вплив на інвестиційний клімат від монополізації ринків та захоплення влади олігархами вище (6 балів), ніж від військового конфлікту з Росією, а також непередбачуваності валютного курсу та нестабільності фінансової системи країни (5 балів).

Чому інвестори не довіряють Україні (інфографіка)

Відповідно до результатів дослідження, частка опитаних іноземних інвесторів, що, попри всі бар'єри, прийняла рішення інвестувати в Україну, та тих, хто активно шукає можливості для бізнесу в країні, трохи збільшилась у порівнянні з показником 2016 року (до 40 % та 22 % відповідно). Отже, попри негативні фактори, Україна залишається потенційно цікавою державою для залучення інвестицій.

Чому інвестори не довіряють Україні (інфографіка)

Довідково:

Опитування здійснила компанія GfK Україна. Цього року в опитуванні взяли участь 77 респондентів, серед яких клієнти Dragon Capital та іноземні інвестори-члени Европейської бізнес асоціації. Дата проведення: серпень-вересень 2017 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів