Поділитись:

Волинські шахтарі просять звільнити їх від мобілізації

П'ятниця, 19 лютого 2016, 14:39
Волинські шахтарі просять звільнити їх від мобілізації

Шахтарі мають бути звільненні від призову – з ініціативою передбачити бронювання за місцем роботи на період мобілізації виступили гірники шахти "Бужанська", що в Нововолинську.

Як повідомили активістам Соціального руху члени осередку профспілки шахти "Захист праці", відповідно до статті 25 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" та згідно з Постановою Кабміну від 4 лютого 2015 року №45, бронювання військовозобов'язаних за підприємством на період мобілізації та на воєнний час здійснюється згідно нових переліків посад та професій, які повинні надаватися профільними міністерствами, інформує Соцпортал.

Тому вони звертались до керівництва ДП "Волиньвугілля", якому підпорядковується їх шахта, про клопотання перед Міненерговугілля щодо надання для них відповідних переліків посад та професій.

"На сьогоднішній день вищевказані Переліки відсутні. Народний депутат України Ігор Гузь, після нашого звернення, надавав запити до Володимира Демчишина і висвітлював проблему на засіданні Верховної Ради. Однак станом на 12 лютого 2016 року проблема не вирішена і забронювати свої працівників ми не взмозі", – зазначають співробітники шахта "Бужанська".

При цьому, як повідомляють шахтарі, було отримано відповіді від Міненерговугілля та Мінекономрозвитку, у яких немає чіткої відповіді та вказано про необхідність доопрацювання даного переліку.

За словами гірників, на початку АТО багато з них пішли добровольцями, але наразі, коли гострого конфлікту немає, вони хочуть мати впевненість у можливості працювати та забезпечити функціонування свого підприємства.

Нагадаємо, нещодавно на одній із шахт на Волині трапився нещасний випадок.

Надрукувати
мітки:
коментарів