Поділитись:

Вступ-2017: назвали спеціальності з найвищим вступним балом

Середа, 20 вересня 2017, 13:21

Цього року під час вступної кампанії до вишів найскладніше було вступити на бюджетні місця за спеціальностями "Стоматологія", "Міжнародне право", "Міжнародні відносини" та "Фармація". На них прохідний поріг складав вище 190 балів.

Про це повідомляє Освіта.ua.

Також до 10 спеціальностей з найвищим прохідним балом потрапили "Міжнародні економічні відносини", "Політологія" та "Філологія", щоб вступити на навчання за цими спеціальностями, абітурієнту необхідно було мати не менше 185 балів.

"Як показує практика, прохідній бал на спеціальності може сягати майже 197 балів. Причому до ТОП-10 потрапили практично усі медичні спеціальності. Тобто ми бачимо, що в залежності від популярності серед кращих вступників, автоматизована система розподілу сама відсікає не найбільш успішних абітурієнтів і дає можливість навчатись за державний кошт кращим. Але водночас такі вступники можуть обирати багато інших спеціальностей з меншими прохідними балами", - зазначає директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

Серед інших спеціальностей, для вступу на які необхідно було продемонструвати високі знання, опинились "Готельно-ресторанна справа", "Історія та археологія", "Туризм", "Менеджмент соціокультурної діяльності", "Право", "Економіка", "Публічне управління та адміністрування", "Культурологія", "Соціологія" та "Маркетинг". Прохідний поріг за цими спеціальностями складав від 184 до 180 балів.

Надрукувати
мітки:
коментарів