Поділитись:

Кількість українських заробітчан у Польщі збільшується

Середа, 20 вересня 2017, 17:17

Від початку 2017 року в Польщі зареєстровано понад 1 мільйон 200 заяв про намір працевлаштувати іноземців, найчастіше це українці.

Як повідомила Маґдалєна Свеклєй з Департаменту ринку праці польського Міністерства родини, праці і соціальної політики, цього року в Польщі зареєстровано понад 1 мільйон 200 заяв про намір працевлаштувати іноземців. У більшості це стосується громадян України, – інформує Польське радіо.

Найчастіше українці виконують прості роботи на будівництві, у переробній промисловості, сільському господарстві, торгівлі, транспорті та догляді за літніми особами і дітьми. Також зростає кількість іммігрантів з України зі специфічними вміннями, які дуже потрібні на польському ринку праці, наприклад фахівців-будівельників та водіїв вантажних автомобілів. Представниця Міністерства родини, праці і соціальної політики Маґдалєна Свеклєй додала, що зараз у Польщі може перебувати приблизно 900 тисяч українців. Багато працює на основі короткотермінових трудових договорів, до шести місяців, після чого вони виїжджають і повертаються знову.

Згідно з даними управління соціального страхування про застрахованих працівників, тобто таких, що виконують завдання на основі трудового договору або договору доручення, наприкінці минулого року в цій категорії було приблизно 300 тисяч іноземців.

На запитання про те, чи громадяни України користуються можливістю виїзду без візи до інших країн Європейського Союзу чиновниця відповіла, що наразі даних про це немає. Однак, чимало аргументів свідчить про те, що вони обирають Польщу, зокрема тому, що тут можуть працювати легально. Важливим аргументом є також культурна близькість і схожість мов.

Надрукувати
мітки:
коментарів