Поділитись:

"Нафтогаз" подав до суду через збитки від окупації Криму

Четвер, 21 вересня 2017, 16:37

НАК "Нафтогаз України" та шість компаній, що входять в групу Нафтогаз (ПАТ "ДАТ "Чорноморнафтогаз", ПАТ "Укртрансгаз", ДП "Лікво", ПАТ "Укргазвидобування", ПАТ "Укртранснафта" та ДК "Газ України"), подали до Гаазького суду позовну заяву про відшкодування збитків, завданих незаконним захопленням Російською Федерацією активів групи в АР Крим.

Про це інформує прес-служба підприємства.

Збитки групи "Нафтогаз" внаслідок окупації Криму наразі експерти оцінюють у сумі близько 5 млрд дол. Винесення трибуналом рішення щодо справи заплановано до кінця 2018 року.

У жовтні 2016 року "Нафтогаз" та компанії групи ініціювали це арбітражне провадження відповідно до Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій, більш відомої як російсько-українська двостороння інвестиційна угода.

Для забезпечення захисту прав та інтересів групи у цьому процесі "Нафтогаз" залучив міжнародну юридичну компанію Covington&Burling LLP, яка має значний позитивний досвід захисту інтересів клієнтів у процесах проти РФ та російських державних компаній.

У зв'язку з окупацією Криму Росією, українськими компаніями вже подано 7 позовів з питань захисту інвестицій проти РФ. Свої позови подали: ПАТ "Укрнафта", АТ "Ощадбанк", Ігор Коломойський та ТОВ "Аеропорт "Бельбек", Приватбанк, ТОВ "Лугзор", компанія Стабіл, ТОВ "Еверест".

Надрукувати
мітки:
коментарів