Поділитись:

Vox populi: чи важкі рюкзаки в луцьких школярів (фото)

Неділя, 24 вересня 2017, 21:00

Інколи здається, що рюкзак першокласника більший за нього самого. Попри книжки, сумка наповнена змінним взуттям, спортивною формою, різними додатковими деталями для уроків праці чи малювання і якимсь перекусом. І з таким вмістом чи не щодня дитині доводиться долати чималу відстань до школи. Коли ж старшокласники вже знають способи, як зменшити рюкзак, але від того не погіршити якість своєї освіти, то меншачки (так само, як і їхні батьки) сумлінно слідують освітній програмі.

Скільки важать сумки луцьких школярів, як вирішувати проблему і хто в цьому винен, розповіли "Конкуренту" батьки.

Уляна та пані Галя:

"Трохи важкуваті. Не так книжок багато, як різні канцтовари. І це, звісно, проблема. Я пам′ятаю, коли водила дитину в 3-4 клас, то дійсно була важка сумка, потім ми купували таку сумку на коліщатках, то вона возила. Тепер підбираємо, щоб рюкзаки були нібито ортопедичні. Вони трохи легші, бо є дуже важкі".

"У нас зараз в школі найбільше важать книжки з англійської, бо вони дуже великі. Можна домовлятися, щоби носити книжки із сусідом. Але я ще ношу зі собою планшет. Було б дуже класно, якби зробили такі шафки, як-от в Америці".

"Кого тут будеш звинувачувати? Ми теж з такими важкими сумками ходили. Мені от доводилося ходити до 2-х кілометрів в школу".

Олена і Наталя:

"Дуже важкий. Дуже багато книжок, ось за тиждень в нас порвався рюкзак. Думаю, що проблема утворилася на загальному рівні. У нас 8 клас і майже щодня 8 уроків. На кожен є підручник. Можете уявити?"

"А я розповів іншу ситуацію. У мене дитина вчиться в 21-й гімназії. Там прекрасна система: навчання парами. Тобто є, до прикладу, 4 предмети – 4 пари. Це 3-4 підручники. Я не можу зрозуміти, чому решта шкіл Луцька не переймуть такий досвід. По-перше, це для вчителів краще, адже встигають перевірити домашню роботу, а на другій парі – подати новий матеріал. І для дитини набагато легше".

Наталя

"Дуже важкий рюкзак. Уже лікуємося від сколіозу, хоча мама пильнує дитину. До прикладу, ми вибираємо ортопедичний рюкзак, однак того навантаження від книжок, які носить дитина, забагато. Зараз я прошу дитину, щоб вона домовлялася з хлопчиком, з яким сидить, носити книжки наполовину. Щодо планшету... Я хвилююся за очі дитини".

Надія

"Ми ходили до школи не з важкими рюкзаками, а діти – з важкими. У початкових класах, коли мої діти ходили в школу, то вони залишали підручники там. Але таке навантаження – це проблема. Однозначно не можна сказати, хто в цьому винен. Але батьки повинні порушувати це питання".

Марія

"Ой, дуже важкий рюкзак. Багато предметів. 5 предметів і 5 книжок. Вважаю це проблемою, це заважко для дитини. Навіть плече мами сьогодні нахилилося. Я вважаю, для восьмирічної дитини 5 предметів і 5 книжок – це забагато".

Наталія:

"Трошки важкий. Це проблема, звісно. У школі не дозволяють залишати підручники, бо вона перевантажена. Крім книжок, це й перезувне, і щось на працю, на малювання. Звісно, вся проблема йде зверху".

Юля:

"Дуже важкий. Я стараюся носити замість дитини. Дозволяють у школі залишати, але дитина не хоче".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВАЖКА НАУКА: ЧОМУ У ЛУЦЬКИХ ШКОЛЯРІВ НЕПІДЙОМНІ РЮКЗАКИ

Надрукувати
мітки:
коментарів