Поділитись:

Волинські аграрії отримають 5 мільйонів гривень дотації

Середа, 27 вересня 2017, 09:39
Волинські аграрії отримають 5 мільйонів гривень дотації

Для потреб волинських аграріїв, відповідно до зібраних заявок, необхідно майже 17 млн грн, наразі виділено фінансовий ресурс в сумі 5 044 тис. грн.

Директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко наголосив, що порушував питання на нараді в Мінагрополітики, де просив про виділення додаткових коштів задля ефективного виконання програми, – інформує прес-служба департаменту.

При розподілі коштів, перевага надається позичальникам, які мають чистий дохід за останній рік до 10 млн гривень (так звана І група) та агропідприємствам, що вирощують та розводять велику рогату худобу (ІІ група).

Як зауважила секретар комісії з питань пільгового кредитування підприємств агропромислового комплексу із розподілу коштів Алла Кравчук, Постановою №502 були внесені зміни до Порядку в частині відшкодування відсоткової ставки для підприємств І та ІІ групи. Зокрема, збільшено обсяг відшкодування від 0,5 до 1 облікової ставки Нацбанку.

Члени комісії розглянули кожну із 25 поданих заявок та, зважаючи на фінансовий ресурс до розподілу 5 млн. гривень, вирішили виділити кошти для підприємств І групи у розмірі 100 відсотків, для підприємств ІІ групи – 70 відсотків та для ІІІ групи – майже 11 відсотків.

Відтак, під час засідання комісії розподілили усі виділені кошти. А також члени комісії вирішили подати заявку щодо додаткової потреби в компенсаційних коштах, необхідних для здешевлення кредитів.

Надрукувати
мітки:
коментарів