Поділитись:

"Ми мусимо це робити", - директор "Луцьктепла" про роботи в старому місті (фото)

П'ятниця, 29 вересня 2017, 14:50

Луцький фотограф Віктор Чухрай заявляє, що прокладання теплотраси в центрі Луцька призводить до руйнувань в охоронній зоні пам'ятки національного значення.

Про це він написав у мережі Facebook.

"Історичний центр Луцька знову терпить наругу і знущання над своїм минулим, на цей раз практично біля стін монастиря тринітаріїв, в охоронній зоні пам'ятки національного значення. Риття канави під теплотрасу проводиться без археологічних досліджень і нагляду відповідних спеціалістів. З допомогою ескаватора руйнуються рештки недосліджених фундаментів, історичних артефактів і навіть фрагментів поховань. Все це вантажиться не грузовик і вивозиться", – йдеться у дописі.

Директор ДКП "Луцьктепло" Валентина Малютіна у коментарі ІА "Конкурент" повідомила, що прокладання тепломереж відбувається в рамках реалізації "Проекту реконструкції системи централізованого теплопостачання", що фінансується за кошти кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку і гранту від Фонду Східноєвропейського партнерства з питань енергоефективності та екології (E5P).

"При підготовці самого проекту однозначно (тим більше в рамках співпраці з Європейським банком) ми не могли працювати без відповідних, в тому числі погоджувальних, документів. Ця територія не належить до території, що має має певне історичне значення. Однозначно, всі дозволи на проведення цих робіт у нас є", – зазаначила вона.

Також Валентина Малютіна додала, що це стара частина міста, тому там майже скрізь трапляються якісь старі кладки, що можуть мати історичне значення.

"Але ми мусимо це робити, бо ми виводимо з експлуатації підвальні котельні в житлових будинках, які вже неможливо експлуатувати, бо це є певний ризик і небезпека. Ми не просто змінюємо мережу, ми перепідключаємо споживачів до інших більш безпечних котелень. Ми мусимо це зробити", – додала директор ДКП "Луцьтепло"

Надрукувати
мітки:
коментарів