Поділитись:

"Все, зараз і без напруження": роботодавці скаржаться на молодь

Субота, 30 вересня 2017, 10:00

Молоде покоління, влаштовуючись на роботу без досвіду та навичок, прагне одразу отримувати велику зарплату не докладаючи зусиль. Про це говорили під час прес-конференції, яку 29 вересня за участі підприємців влаштували у Волинському обласному центрі зайнятості.

Його очільник Роман Романюк розповів, що нині на Волині брак кадрів робітничих професій. Велика потреба у працівниках в сфері торгівлі та послуг. Центр зайнятості готовий навчати безплатно персонал робітничим професіям, однак бажаючих не так багато.

Співвласниця мережі луцьких кав'ярень, що спеціалізуються на випічці, Юлія Грицюк підтверджує, що знайти персонал стає все важче.

"Коли ми відкривали перший заклад, то я підібрала людей за два тижні. А нині ми готуємося до відкриття четвертого закладу, і я досі ще підбираю людей. За особистісними якостями нам підходить одна людина з двадцяти, яка приходить на співбесіду. Не скажу, що потрібні кваліфіковані люди. Ми беремо молодь, із спеціалізованих училищ, молодь 17-18 років (хоча досі ставили обмеження з 20 років). Найголовніше, аби людина була відкрита, бажання навчатися і мотивацію навчитися. На жаль, такої молоді все менше. Та, яка чогось хоче, дивиться на сусідню країну, де платять в рази більше. Відповідно, збирає речі і їде на заробітки в Польщу, можливо і на нелегальну роботу. Тож ми працюємо через центр зайнятості, навчаємо людей і беремо вмотивованих", - зазначає Юлія Грицюк.

Роман Романюк підтверджує, що працювати з молоддю не легко, оскільки це особи максималісти, хочуть "сьогодні, вже і зараз", докладаючи не багато зусиль.

Надрукувати
мітки:
коментарів