Поділитись:

Таксисти лякають українців зростанням тарифів вдвічі

П'ятниця, 29 вересня 2017, 16:33
Таксисти лякають українців зростанням тарифів вдвічі

Глобальні зміни чекають на український ринок таксі. Мінінфраструктури та транспортний комітет ВР щосили просувають законопроект №3107, яким передбачається обов'язкове ліцензування таксомоторних послуг.

Про це пише "UBR".

Воно передбачає такі зміни для ринку:
-штраф для неліцензованих водіїв в розмірі 17 000 грн;
-установку на таксі жовтих номерних знаків (таких же як у громадського транспорту) з правом їзди по смугах руху для громадського транспорту і паркування на зупинках;
-водіїв зобов'язують видавати пасажирам паперовий чек і страхувати їх від нещасних випадків (якщо він постраждає в аварії, то за лікування заплатить страховик);
-інформаційно-диспетчерські служби (ІДС) змусять зберігати письмові договори з водіями за останніх 3 роки;
-шоферів зобов'яжуть встановити механічні таксометри.

Зрозуміло, таксисти не прийшли в захват від нових вимог, і відразу ж стали лякати громадськість різким зростанням цін. Адже їм доведеться чимало вкласти в розвиток своїх служб і авто.

"Жорстке регулювання ринку і корупція приведуть до зростання тарифів. Там, де зараз в годину пік пасажирів готові вивозити 2000 машин, після нововведень залишиться готових, умовно 1000 авто. Тарифи виростуть в 1,5-2 рази, і все одно система таксі не впорається", - запевнив директор з маркетингу компанії UKLON Данило Ваховський.

Водії ж, не хочуть витрачатися на ліцензії, підуть працювати в напівлегальні контори, до яких перевіряючі не можуть дістатися, вважають експерти.

"Найуспішнішими службами таксі в нових умовах стануть ті, хто взагалі не збирається платити податки і працювати в легальному полі. Наприклад, вже 5 місяців під санкціями знаходиться Яндекс.Таксі. Незважаючи на це, будь-хто може викликати через них машину ", - сказав представник служби таксі "Оптимальне" В'ячеслав Авраменко.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: НЕЛЕГАЛЬНІ ТАКСІ У ЛУЦЬКУ: СХЕМИ, РИЗИКИ ТА НАСЛІДКИ ДЛЯ ПАСАЖИРІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів