Поділитись:

Визначили потрібні навички, аби зберегти роботу у 2030 році

Понеділок, 02 жовтня 2017, 10:40
Визначили потрібні навички, аби зберегти роботу у 2030 році

Спільні дослідження британського фонду розвитку інновацій Nesta і школи підготовки студентів Оксфордського університету показують, що до 2030 року професії мерчендайзера, далекобійника і адміністратора будуть повністю автоматизовані.

У доповіді описуються навички, які будуть потрібні для професій майбутнього. Один з них – здатність приймати рішення, аналізувати можливі втрати і вигоди від майбутніх дій. Також буде цінуватися вміння генерувати ідеї, причому важливо не їх якість, а кількість, - пише "Радіо Максимум".

Уміння навчати інших через десять років буде цінуватися ще більше. Фахівці, які вміють донести інформацію і скласти індивідуальний план навчання, стануть більш затребуваними. Не менш важливо, розуміти довгострокові результати навчання і впровадження нової інформації.

Нарешті, оригінальність – навик, який в 2030 році буде важливіший, ніж всі інші. Це означає, що необхідно буде придумувати незвичайні рішення для різного роду завдань. У доповіді наголошується, що такі навички, як творчість, адаптивність і вміння мислити будуть важливішими, ніж конкретні знання або навички, які легко можуть бути замінені простими алгоритмами штучного інтелекту і роботами.

Надрукувати
мітки:
коментарів